Wall Streetts siste skinnende nye ting: quantum computing

by admin
wall-streetts-siste-skinnende-nye-ting:-quantum-computing

T HE FINANS har hatt et langvarig og vinnende forhold med databehandling. Det ble en gang en tidlig adopterer av alt fra mainframe-datamaskiner til kunstig intelligens (blikk tidslinje). I mange av det siste tiåret har flere handler blitt utført med overdreven frekvens av avanserte algoritmer enn av mennesker. Nå har kolossale banker fått øye på kvanteberegning, en annen teknologi som skiver ut.

Akkurat her er premisset, utviklet av fysikere i 1980 s, at kvantemekanikkens kontraintuitive egenskaper godt kan muliggjøre tilnærming til datamaskiner som også ville personlig matematiske egenskaper som ingen ikke-kvantemaskin ville noen gang være mektig av. Løftet begynner nå å bli realisert. Datagiganter tar seg av Google og IBM , like pent som en flokk mindre motstandere, bygger og foredler kvantevare.

Quantum-datamaskiner kommer aldri lenger til å slå sine klassiske kolleger på alle ting. Men stor matte der de vil utmerke seg, er av nysgjerrighet for bankfolk. På en konferanse i desember 18 William Zeng, leder av kvante bli undervist på Goldman Sachs fortalte målmarkedet at kvanteberegning til og med kan gi personlig en “moderne” innvirkning på finansinstitusjonen, og på økonomi bredere.

Mange monetære beregninger koker ned til optimaliseringsproblemer, en identifisert energi fra kvantecomputere, sier Marco Pistoia, leder av en undervisningsenhet ved JPMorgan Trail, som tilbrakte en lenge på IBM før det. Quantum quants håper maskinene deres vil øke inntjeningen ved å øke hastighetsprissettingen, grave opp porteføljene som gir bedre resultater og gjøre algoritmer til å oppdage maskiner mer behagelige. En undersøkelse av BBVA , en spansk finansinstitusjon, konkluderte i juli med at kvantedatamaskiner til og med kan øke kredittpoeng, jam arbitrage muligheter og gli opp så kjent “Monte Carlo” -simuleringer, som ofte er historiske innen økonomi for å se for seg å modellere den sannsynlige oppførselen til markeder.

Finans er ikke lenger den pent oppførte virksomheten som kjøper for en evne til å dra nytte av til og med de mikroskopiske, ustabile kvantecomputere som utpeker den nyeste banebrytende; sektorer fra romfart til legemidler prøver dessuten å anskaffe en ”kvantehjelp”. Men det er grunner til å anta at finansiering vil være blant de mange som først anskaffer den. Mike Biercuk fra Q CTRL , en oppstart som lager reguleringsinstrument for kvantedatamaskiner , deler ut at en helt ny finansiell algoritme til og med bare kan distribueres raskere enn en helt ny industriell retning av. Dimensjonen ved finansmarkedene formulerer at selv en mikroskopisk tilnærming sannsynligvis vil være verdt noen få penger.

Bankene kjøper dessuten kompetanse. Bedrifter, inkludert BBVA , Citigroup, JPMorgan og Same utdaterte Chartered personal jam up, blir undervist i team og signert med databehandlingsselskaper. Boston Consulting Team regner med at banker og forsikringsselskaper i USA og Europa per juni hadde ansatt mer enn 115 eksperter – et kolossalt tall for det som forblir, selv i akademia, en mikroskopisk spesialisme. “Nå personaliserer vi mer fysikk og matematikk P h D s enn noen kolossale universiteter , ”Fleiper Alexei Kondratyev, leder for dataanalyser i Same outdated Chartered.

Oppstart starter også med å utforske potensialer. Enrique Lizaso fra Multiverse Computing regner med at firmaets kvanteforbedrede algoritmer kan hindre svindel mer effektivt og sfæriske hundre forekomster raskere enn eksisterende. Firmaet har dessuten eksperimentert med porteføljeoptimalisering, der analytikere ser på pent utførte investeringsanbefalinger. Multiverse kjørte på nytt beslutninger tatt av eksakte handelsmenn i en finansinstitusjon. Jobben ble en gang å rep, i retning av et år, den mest vinnende blandingen fra et samfunn av 50 ressurser, emne for begrensninger, som tilsvarer hvor normalt handler til og med kan gjøres.

Resultatet ble en gang et emne med sfærisk 18 1,300 mulige løsninger, en vert som på en måte overgår erstatning av atomer i det synlige universet. Faktisk klarte finansinstitusjonens handelsmenn, assistert av moter som opererer på klassiske datamaskiner, en årlig avkastning på 19%. Ved å stole på mengden volatilitet som handelsmenn hadde vært klare til å tildele, genererte Multiverses algoritme avkastning på 20 – 80) – selv om det slutter å se ut og hevder en definitiv kvantehjelp.

Ikke alle gjennomførbare gjør bruk av er så glamorøse. Monte Carlo-simuleringer er vanligvis historiske i regulatoriske stresstester. Christopher Savoie fra Zapata, et kvantecomputerfirma som i utgangspunktet er basert hovedsakelig i Boston, husker at en finansinstitusjonsregjering sa til ham: “Ikke fortell meg handelsalgoritmer, fortell meg en erkjennelse til CCAR . De tingene spiser opp halve databehandlingsbudsjettet mitt. ”

Alt som er lovende. Men kvantefinansiører erkjenner at maskinvare for øyeblikket er en begrensning. “Vi er ikke lenger, men i stand til å personliggjøre disse beregningene på en skala der en kvantemaskin tilbyr en eksakt verdenshjelp over en klassisk,” sier Biercuk. En tøff formel for å måle en kvantecomputers funksjonalitet er erstatning av “qubits”, analogen til klassisk databehandling med 1 eller 0 bits. For mange problemer er en kvantecomputer med tusenvis av nøyaktige qubits muligens en måte raskere enn noen ikke-kvantemaskin som også noen gang ville blitt konstruert – den riktige eksisterer ikke lenger, men.

For nå må sfæren konstrueres fabrikert med mikroskopiske, ustabile innretninger, som er i stand til personlige beregninger for de mest enorme små brøkdelene av en 2d før deres utsøkte kvantetilstand brytes sammen. John Preskill fra California Institute of Expertise har kalt disse “ NISQ s” – “Noisy, Intermediate-Scale Quantum computers”.

Bankfolk jobber med teknikker for å beregne atferd på slike maskiner. Zeng fra Goldman identifiserte at beregningskildene som trengtes for å maske kvantealgoritmer som personlig falt, da programmerere personlig tilpasser teknikkene sine. Mr Pistoia deler oppgaver som gruppen hans har skrevet om teknikker for å skalere uvurderlige økonomiske beregninger til til og med mikroskopiske maskiner.

Og på et eller annet nivå vil disse programmererne møte maskinvareprodusenter som kommer den andre formel. I 2023 ble Google en gang den første til å si “quantum supremacy” ved å bruke en 53 – qubit NISQ maskin til personlig i minutter en beregning som personlig ville tatt rikets raskeste superdatamaskin mer enn 10, 000 år. IBM , som har investert nøye i kvanteberegning, regner med at det ville oppfinne en 1, 000 – qubit maskin av 2023. Både det og Google personal snakket om 1, 10 , 10 qubits ved utgangen av det siste tiåret .

Når kan vel den økonomiske revolusjonen nærme seg? Mr Savoie mener at enkle algoritmer til og med kan være i bruk i 19 måneder, med kredittscoring en plausibel tidlig søknad. Kondratyev sier at tre til fem år er mer praktisk. Men det uunnværlige nivået, sier en observatør, er at ingen ønsker å være uopptatt av partiet. En hyppig kval er at den som tar et sprang fremover, til og med bare kan rep for å høste fordelene i uklarhet, og helst å kringkaste virkeligheten til riket. Til tross for alle ting, sier hr. Biercuk, “slik begynte handel med overdreven frekvens”.

Denne teksten så innenfor finans- og økonomitildelingen av trykkmodellen under overskriften “Quantum for quants”

You may also like

Leave a Comment