Volkswagen-sjef leverer vekkeoppfordring på kapitalmarkedsdilemmaet

by admin

(Bloomberg) – De forstyrrende truslene Herbert Diess la merke til at de kom for store, sittende bilprodusenter kort tid etter at han overtok opphørsjobben i Volkswagen AG, spiller ut som forutsagt – enklest raskere og i ekstra dramatisk mote.

I et intervju nevnte regjeringsoffiser ekstra prisreduksjoner og en raskere revisjon av den tyske industrigiganten er veldig avgjørende for å motstå nye rivaler med passende økonomisk ildkraft. Han har ikke reflektert over å gjøre et forsøk på å bevare vassle med Tesla Inc., men på trusselen om at Apple Inc. legger til en annen mektig konkurrent med nesten ubegrensede ressurser til bilmiljøet.

“Til tross for alle innsats, vi er for tiden i et rimelig ekstra komplisert oppdrag enn i 2018, da jeg kom på jobb, ”nevnte Diess. “Det som virkelig har endret seg – og det jeg ikke hadde forventet i denne grad – er utforskningen av kapitalmarkedene i vår bransje.”

I de nesten 2 1/2 årene siden Diess instruerte. investorer VW ønsket å målrette verdsettelsesfasene ekstra ifølge Apple, Amazon.com Inc. og Google om å være reservert i en annen to lenge, har gapet enklest vokst. Elon Musk har slått ham til slaget ved å hente en markedsverdi på nesten $ 700 milliarder med Tesla, noe som gjør selskapet til en pris ekstra enn de neste seks mest dyrebare bilprodusentene til sammen.

Her er ekstra enn etisk tema om skryt. I løpet av en ukes siste måned hevet Tesla og kinesiske språkprodusenter av elektriske biler Nio Inc. og XPeng Inc. $ 9,7 milliarder dollar av kapital ved å selge aksjer. De 5 milliarder dollar som Tesla samlet inn, ble knyttet til omtrent halvparten av VWs årlige get cash drift.

VW-samfunnet leverte 8. 31 millioner biler til og med slutten av november i fjor, og dverge Teslas helårsleveranser av nesten 500, 10 . Teslas evne til å takle fortjeneste i fem strake kvartaler etter år med tap antente imidlertid investorens entusiasme både om industrien og for å prøve å gjenskape suksessen. Kinas XPeng og Li Auto Inc. noterte på amerikanske børser siste år i forbindelse med mange nyetablerte selskaper som fusjonerte med spesielle årsaksselskaper, inkludert Nikola Corp. og Fisker Inc.

‘Dilapidated Auto’

Noen analytikere advarer om at mønsteret er overdrevet. Den kombinerte markedsverdien på omtrent $ 1 billion dollar for nedbrutte globale bilprodusenter forble stort sett uendret de siste 12, mens prisen på de mest oppdaterte konkurrentene gikk gjennom taket.

“Verdivurderinger av og følelser mot nedbrutte bilprodusenter er fortsatt altfor pessimistiske,” nevnte Sanford C. Bernstein-analytiker Arndt Ellinghorst i et show siste uke. “Vi er overbevist om at etablerte firmaer med global oppnåelse, sporing av egenkapital og solide stabilitetsark vil spille en dominerende rolle i systemet fremover for mobilitet.”

UBS Neighborhood AG-analytikere ledet av Patrick Hummel har laget VW deres fremste bevaring blant europeiske bilprodusenter, og forutsi at “en hit EV-system vanligvis blir belønnet med økte multipler.” Miljøets mest praktiske utvilsomt solgte bilprodusent har lovet å vise seg å være en global EV-kraft, med bransjens høyeste investeringskonsept på nesten $ 90 milliarder over 5 år.

VW advarte i november om at det pågående nedfallet fra Covid – 19 vil veie inntjeningen i år, men holdt seg til de økonomiske midtmålene, som omfatte gjenoppretting få kontantdrift til ekstra enn 10 milliarder euro ($ 12. 3 milliarder ) så tidlig som 2022. Å slå inn på disse drømmene kan føre til at perchance kanskje pisker en nøyaktig avstand for å trosse skeptiske investorer som lever uoverbevist VW kan vise seg å være ekstra kvikk.

“Vi har ikke bevist tilstrekkelig ennå at vi er i stand til å bevare bakken i den splitter nye aggressive atmosfæren – vår verdsettelse er avsides plassert i ‘tradisjonell bil,’ “nevnte Diess. “Dette resulterer i en alvorlig ulempe for oss når det gjelder uttrykk for adgang til nødvendige ressurser.”

On Its Beget

Investeringer VW og dets jevnaldrende gjør i EVs, instrument operasjoner, mobilitetsplattformer og selvkjørende evner skal være gigantiske. Selgere ville møte kraftig økt fortynning hvis firmaene skulle bevare en oppdagelse om å heve midler ved å selge aksjer slik Tesla har, og denne formen for oppdrag er ekstra subtil hos VW med sin kompliserte aksjonærstruktur.

Mens overskudd fra Porsche, Audi og dets kinesiske språk har stappet VWs kasse opp gjennom årene, ble de høye monterte kostnadene avdekket da bruttosalget gikk under pandemien. Inntjeningen hos mange kolleger viste seg å være ekstra motstandsdyktig.

“Vi må gi en enorm forbedring av kostnadene og arbeidet med effektivitet, for utstyr som er nedbrutt bilindustrien enormt ekstra mot retur,” nevnte Diess. Han forsøkte å samle troppene den siste måneden ved å erklære at VW ville sette sitt høyeste produksjonsanlegg i Wolfsburg, Tyskland, i opposisjon til Teslas fabrikk fjernt under bygningen i nærheten av Berlin.

VW startet også en oppfatning for å kutte ned hjelpe miljømiljøkostnadene med 7% i løpet av to år og hamre ut en takling med fagforeninger i første kvartal for å redusere monterte kostnader med 5% innen 2023. Diess, som pusset fjærene det siste året ved å prøve å begrense samfunnets oppmerksomhet rundt de viktigste biloperasjonene, insisterer på at selskapet i ubehagelig helse kan samle inn penger til å slukke tid.

“ Revisjonen skrider frem for sakte, ”nevnte han.

Den brukte BMW AG-regjeringen fikk en ny stemme av selvtillit siste måned fra VWs representantskap for å forfølge sin overhaling og ordnede kostnader. Han advarer om at det kan være fare for alvorlige straffer hvis selskapet som bruker 670, 10 folk over hele verden gjør for lite, for sent å bytte.

“Nå er det ikke alle som er klar over trusselen mot selskapet vårt i samme grad,” nevnte Diess.

For ekstra artikler verdsetter dette, vennligst besøk oss på bloomberg.com

Abonner nå for å takle fremover med det mest avhengige av industrielle nyhetstilbud.

© 2021 Bloomberg LP

You may also like

Leave a Comment