Universal Music kjøper Bob Dylans hele bakkatalog

by admin
universal-music-kjoper-bob-dylans-hele-bakkatalog

Investorer bruker hundrevis av titalls millioner på å tilpasse royalty


KAN EN SANG være en finansiell eiendel? Universal Music mener at det kanskje kanskje kanskje går over. Den 7. desember kunngjorde den at de hadde solgt rettighetene til Bob Dylans komplette abetkatalog for en ukjent pris. Melodiforfatteren (majoritetseid av Vivendi, et fransk konglomerat) har nå hver sang som Mr Dylan har skrevet og lansert, fra sporene på debut-LP-en, kun referert til som “Bob Dylan”, i 1962 til albumet “Tøffe og tøffe metoder” 58 År senere. (Forliket inneholder ingen avsetninger for fremtidige opptak.) Avtalen rapporteres å holde prisen Universal ekstra enn $ 300 m, som gjenspeiler tilliten til at sanger kan generere en sunn avkastning.

Musikk-royalty er en kompleks industri. Når en sang er spilt inn, opprettes opphavsrett til hver og en for sangens sammensetning og selve innspillingen. Hver av disse rettighetene er i sin tur splittet opp i mekaniske rettigheter (generert når en sang selges i en fysisk struktur eller streames), fremføringsrettigheter (når det er miles utført på radio eller blir på konsert) og synkroniseringsrettigheter (når ser ut til å være som i en film, et tv-program eller et online spill).

Universal har solgt Mr Dylans komposisjonsrettigheter. Disse var spesielt høyt verdsatt av tre årsaker. For det første presenterer sangene hans betydelig av berggrunnen til den nåværende rock- og folkemusikkanon. (Tekstene hans til og med mottok ham Nobelprisen i litteratur i 2018.) 2d, dynevariasjoner av forskjellige kunstnere, som dessuten gi inntekt for forfatteren, er også godt likt. Sist, Mr Dylan pleide å lage sangene sine av meg selv; royalties for disse lovene ønsker ikke lenger å bli spaltet med samarbeidspartnere, noe som gjør dem enda ekstra lønnsomme.

Troen på å investere i royalties er aldri lenger nylig. I 2016 Michael Jackson forkjøpte $ 47. 5m for rettighetene til innspillingen av runde 250 sanger av The Beatles; Taylor Swift bestreber seg på å løse rettighetene til et par grepebånd etter at hennes tidligere legende ble brukt til å bli solgt. Imidlertid er det flere grunner til at tune royalties ser pent ut på andre. Anthony Martini, en medskyldig hos Royalty Commerce, en online markedsplass som forbinder låtskrivere som ser til å selge sine rettigheter og gjennomførbare handelsmenn, mener sanger gir en avkastningspris som er isolert fra makroøkonomiske tendenser. Musikk-royalties gir dessuten en forutsigbar inntektsstrimmel – folk er ikke tilbøyelige til å stille inn noe tema hva økonomien gjør. Det å være stolt å eie en sang er ekstra stressfritt enn å kjøpe et kutt fra et firma. Og så snart de er solgt, trenger sanger ikke å kreve betydelig vurdering.

Nå er ikke alle enige i at shopping royalties må være en passiv industri , til og med antar. I 2018 en tilbøyelig veileder for Iron Maiden og Weapons N ‘Roses, Merck Mercuriadis, hovedsakelig basert på et finansieringsfirma referert til som Hipgnosis . Siden den gang har den brukt ekstra enn £ 720 m ($ 870 m) handler rettighetene til over 13, 000 sanger. Det eier nå en del av åtte av 40 mest fremførte sanger gjennom tidene på Spotify, en streamingplattform, sammen med låter som er skrevet med Ed Sheeran (“Shape of You”) og Justin Bieber (“Treasure Your self”). En av konkurrentene, Round Hill, har brukt ekstra enn $ 250 m shoppe et bibliotek med over 100, 000 sanger i nåværende år, sammen med de av Elvis Presley.

Hipgnosis og Round Hill ser etter å markedsføre sangkatalogene sine ved å streve for å plassere dem i filmer, TV-programmer og streaming-spillelister. Siden Hipgnosis ble offentliggjort i juli 2020, har den kumulative avkastningen på dens samlede aktiva vært riktig redd for 47), noe som tyder på at sanger begynner å bli tatt alvorlig som en aktivaklasse. Universal banker på Mr. Dylans dør gir ytterligere bevis.

Redaktørens verdi (7. desember 2020) : En versjon av denne teksten som ble sett på i trykkversjonen av femte desember 20201212, under tittelen “Tuning In”. Det er blitt digitalisert på nytt for å kopiere salget av Bob Dylans katalog.

You may also like

Leave a Comment