Tunisia utvider unntakstilstanden på fem år

by admin
tunisia-utvider-unntakstilstanden-pa-fem-ar

Det tunisiske presidentskapet innførte fredag ​​en seks måneders forlengelse av landets unntakstilstand, etter å ha levd siden et 2015 angrep på en presidentbuss hevdet av det islamske budlaget.

President Kais Saied “bestemte oss for den seks måneders forlengelsen av den landsomfattende unntakstilstanden, fra desember 26, 2020, til juni 23, 2021, “en kunngjøring snakket om.

Tiltaket, forlenget gjentatte ganger siden rolig 2015, gir landets sikkerhetsstyrker enestående makter.

Det muliggjør tiltak for å “lage god ledelse av klikkingen “og for streik og konferanser som” slags uorden “skal forbys.

Tunisia har sett på politisk og sosial ustabilitet de siste ukene, sammen med protester i en hel rekke regioner.

Landet sto overfor et oppadgående trykk i jihadist erklærer etter sin 2011 revolusjon, med angrep som drepte dusinvis av sikkerhetspersonell, sivile og internasjonale ferierende.

2015 angrepet i hovedstaden Tunis drepte 20 presidentvakter og kom etter to tallrike dødelige angrep som IS hevdet at det ene året: ett på hovedstadens Bardo-museum og et annet ved kystbyen Sousse.

Torsdag forsøkte en mann med “ekstremistisk utseende” å angripe en politibetjent med kniv i hovedstaden Tunis mens han ropte “Allahu akbar” (Gud er størst på arabisk), snakket innenriksdepartementet om i en kunngjøring.

Siste søndag snakket tjenestemenn om halshugget kropp av en 20 – ett år nedslitt mann hadde blitt demonstrert i landets sentrale Kasserine-miljø i et tilsynelatende “terrorist” -angrep.

Det fjellrike sentrale miljøet er i tillegg et skjulested for den tunisiske avdelingen av jihadist-teamet Al-Qaida i den islamske Maghreb (AQIM), heter Okba Ibn Nafaa.

I tillegg til staten i nødstilfelle, er det et portforbud om natten i å bo i Tunisi a for å dempe utfoldelsen av det ukonvensjonelle coronavirus, som har forurenset mer enn 126, 000 mennesker og drept over 4, 300 i landet, i tråd med ordentlig skikkelser fra departementet.

Ærlig journalistikk priser penger. Forbedre forekomster av Malta for prisen på en kaffe.

Forbedre oss

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment