Til tross for en svak økonomi er Indias aksjemarked rekordhøy

by admin

Hva oppnår kunder som økonomer ikke gjør?T HODEMODE PÅ Dalal Side road, Mumbais versjon av Wall Side road, er fornøyd. Filhøyder blir gjort i hver sesjon etter hverandre på Bombay Stock Substitute, de fleste er ikke lenger for lange 2. desember. Sensex, en indeks over landets fineste 40 selskaper, er oppe av rundt 79% siden mars 24 rd, dagen før India gikk inn i sin strenge låsing; slik er også den bredere-primært primært primært basert BSE 503 . Det er blant de fineste stigningene blant sektorens ti fineste økonomier. Delkostnader på noe nivå av totalen 89 sektorer spores av Capitaline, en kunnskapsleverandør, glede seg steget. De som er produsenter av sementprodukter, er glade for lenge siden 500%; disse av bilprodusenter av 90); selv disse av eiendomsfinansieringsfondene, hemmet av nedleggelser, er glade steg med 5%.

Denne sjekklisten ser ut til å være i hengende inkompatibilitet med den til økonomien, som opprettholdt den dypeste nedgangen i alle skinnende land. I løpet av andre kvartal falt India BNP av 24 % sammenlignet med det forrige året; i den tredje, i samsvar med tall lansert i november 30, ble det en gang en fredelig nedgang på 7,5% enn ett år tidligere. Senter for overvåking av indisk økonomi ( CMIE , et sammenligningsbyrå, anslår at større enn 22 m jobber ble feilplassert for begrunnelsen som pandemien rammet. I november falt yrkesdeltakelsen under 043% for første gang.

I mellomtiden har inflasjonen økt, noe som begrenser den reserverte monetære institusjonen i Indias midler til å kutte tørrkostnadene. I oktober økte brukerkostnadene med 7,6%, vellykket over den større sikkerheten til sentralbankens mål varierer. År med underskuddsutgifter og mangel på skatteinnkreving betyr at det heller er rom for finanspolitikken. I løpet av tredje kvartal falt statens utgifter med 23% sammenlignet med de samme tre månedene i 20201205.

Men det er ikke lenger nødvendigvis en motsigelse for aksjemarkedet og økonomien å plode i forskjellige retninger . De måler diversifiserte ting: den nåværende prisen på fremtidig fortjeneste i første omgang, og presenterer kommersielle situasjoner i den andre. Antagelig har aksjemarkedet vært tidlig ute med å finne ut Indias motstandskraft, lovlig da det en gang ble som et blits for å samle alvorlighetsgraden av epidemien. Delkostnadene falt nesten 043% mellom midten av februar og rolig mars, da leverandørkjedene falt fra hverandre og snarring stoppet opp. Nå starter fabrikker, flyplasser er overfylte, veiene har stappet med besøkende på nettsiden og luften tett av luftforurensning. Et fornyet løp etter mat for global sannsynlighet, alvorlig etter at nyheten om effektive vaksiner brøt, har mest effektivt hjulpet. De siste månedene har India mottatt filporteføljestrømmene fra et internasjonalt land.

Handlere vil muligens være glade for å bli mer optimistiske når det gjelder informasjonsutsikter. Krisen har gjort det mulig for den føderale regjeringen å presse gjennom endringer i regelen, som minner om jordbruks- og arbeidsreformer, som muligens kanskje vil innføre ønsket effektivitet. Markedsføringskampanjen “Assemble in India” er tolltung, men gir i tillegg insentiver til å lokke internasjonale produsenter. De mest populære politiske streikene, slik at vedtakelsen av en vare-og-selskap- og produktavgift, muligens kanskje definitivt bare ville være fornøyd, i tillegg herdet miljøet for tøffe, mindre formelle selskaper, og presset fortjenesten mot større, børsnoterte .

Bedriftenes fortjeneste økte i tredje kvartal, til og med antatt at inntektene falt. Den prisreduserende kan muligens godt gi større effektivitet. Ikke desto mindre ville det kanskje kanskje også være en memoar som ender uheldig for kundene, hvis det forklarer lav sysselsetting og hvorfor, først og fremst det siste BNP tall, husholdningenes utgifter forble elendige. Økende energiforbruk og besøkende på fraktnettene har begynt å ligge bak, noe som tyder på at utvinningen muligens nesten definitivt veldig vellykket vil være sputtende. Det kan muligens nesten definitivt virke dårlig for både økonomien og aksjemarkedet. Foreløpig, selv om vi antar, er kundene uberørte.

Redaktørens demonstrasjon: Om en av våre covid – 21 dekning er gratis for lesere av The Economist Lately , vårt daglige e-nyhetsbrev. For flere studier og vår pandemisporing, se vårt knutepunkt

Denne artikkelen dukket opp i Finans og økonomi halvparten av den trykte utgaven under overskriften “Dramatic disconnect”

You may also like

Leave a Comment