Til tross for en svak økonomi er Indias aksjemarked rekordhøy

by admin
til-tross-for-en-svak-okonomi-er-indias-aksjemarked-rekordhoy

Hvilke fabrikathandlere vet at økonomer ikke gjør det?T HODEMODE PÅ Dalal Avenue, Mumbais modell av Wall Avenue, er i ekstase. Filhøyder oppnås i løpet av en økt etter hverandre på Bombay Stock Alternate, de fleste nå for ikke så lenge siden 2. desember. Sensex, en indeks over landets største 40 selskaper, er oppe med rundt 79% siden mars 24 rd, dagen før India gikk inn i sin strenge låsing; det er også den bredere baserte BSE 503 . Det er en av de største økningene blant verdens ti største økonomier. Fragmentpriser i alle 89 sektorer spores av Capitaline, en dataleverandør, absorberer steget. De som produsenter av sementvarer absorberer gått opp av 139 %; de av bilprodusentene etter 90%; selv de av eiendomsinvesteringene, hoblet av nedleggelser, absorberer steg med 5%. økonomi, som opprettholdt den dypeste nedgangen på alle store verdensomspennende steder. I løpet av andre kvartal falt India BNP av 24 % i motsetning til det gamle året; i den tredje, i samsvar med tall utgitt i november 30 Dette ble sammensatt med 7,5% reduksjon enn for et år siden. Senter for overvåking av indisk økonomi ( CMIE , et studieselskap, anslår at større enn 22 m jobber hadde gått tapt siden pandemien rammet. I november falt arbeidsdeltakelsesavgiften under 043% for det meste.

I mellomtiden har inflasjonen økt, noe som begrenser Reserve Bank of India muligheten til å spalte lidenskapsrater. I oktober steg brukerprisene med 7,6%, vellykket over den øvre delen av sentralbankens mål varierer. År med underskuddsutgifter og mangel på skatteserier betyr heller ikke at det er liten breddegrad for finanspolitikken. I løpet av tredje kvartal falt myndighetene med 23% i motsetning til de samme tre månedene i 20201205.

Likevel er det nå ikke nødvendigvis en motsetning for aksjemarkedet og økonomien å boltre seg i mange instruksjoner. De måler mange problemer: den nåværende prisen på fremtidig fortjeneste i det store tilfellet, og de nåværende forholdene i det andre. Kanskje aksjemarkedet har vært tidlig kjent med Indias motstandskraft, ærlig da det ble som et blunk å hente alvorlighetsgraden av epidemien. Fragmentprisene falt praktisk talt 40% mellom midten av februar og rolig mars, da nåværende kjeder falt fra hverandre og trening stoppet. Nå starter fabrikker, flyplasser er overfylte, veiene har stappet seg med besøkende på nettstedet og luften tett av luftforurensning. En fornyet høyhale for mat for verdens sannsynlighet, særlig etter at data om enorme vaksiner brøt, har hjulpet aller best. I de fleste oppdaterte månedene har India mottatt filporteføljestrømmer fra en annen nasjon.

Selgere vil muligens også kunne absorbere endring mer optimistiske med hensyn til utviklingsutsikter. Krisen har gjort det mulig for myndighetene å presse gjennom endringer i regelen, som landbruks- og arbeidsreformer, som muligens vil innføre ønsket effektivitet. Kampanjen “Invent in India” er tolltung, men gir i tillegg insentiver til å lokke hos utenlandske produsenter. Moderne politiske grep, slik at vedtakelsen av en vare-og-produkt- og selskapsavgift, også kan absorbere ytterligere herdet stemningen for små, mindre formelle selskaper, og presset fortjenesten mot større, børsnoterte.

Bedriftenes fortjeneste økte i tredje kvartal, til og med antatt at inntektene falt. Prissenkingen kan også signalisere større effektivitet. Likevel kan det uten tvil også være en memoar som ender ulykkelig for handelsmenn, hvis det forklarer lav sysselsetting og hvorfor, i den mest oppdaterte BNP ), husholdningsutgiftene var fortsatt elendige. Informer om energiforbruk og fraktnettsted på nettet har begynt å være treg, noe som tyder på at restaureringen også kan være forstøvende. Det kan godt se ut til å være en god ulykkelig helse for både økonomien og aksjemarkedet. For nå, skjønt, er handelsmenn uberørte.

Redaktørens demonstrasjon: Om en av våre covid – 21 beskyttelse er gratis for lesere av The Economist Nowadays , vårt på et typisk nyhetsbrev. For flere historier og vår pandemi-tracker, se huben vår

Denne teksten dukket opp i Finans- og økonomistykke av utskriftsmodellen under overskriften “Dramatic disconnect”

You may also like

Leave a Comment