S&P betaler $ 44 milliarder kroner for IHS Markit ettersom leverandører av finansielle data løper etter skala

by admin
s&p-betaler-$-44-milliarder-kroner-for-ihs-markit-ettersom-leverandorer-av-finansielle-data-loper-etter-skala

Glede i sine klientteknologiske kolleger, leverandører av markedsfiler ser etter å låse kunder i selvstendige økosystemer


IN 2003 LANCE UGGLA, en kanadisk aksjemegler, baserte en oppstart av pengefiler i en britisk låve. Begavet med faktisk $ 19 m i frøfinansiering og ti arbeidere, begynte Markit med å tilby priser for det ugjennomsiktige markedet i kreditt-misligholdsbytter, i håp om å tappe kundenes stigende spor for måltider for derivater. Det viste seg å være en ekstra fruktbar jord enn han selv uten tvil forestilte seg. Av 2014 en tildeling som gir byrået en verdi på 4,5 milliarder dollar. Markit som en flash svulmet gjennom et sett med heldige oppkjøp, som kulminerte med en fusjon i 2016 med IHS, en Colorado-basert helt rival. Det blandede byrået har nå 13, 10 arbeidere.

Det ser nå ut til at Uggla hadde mye ekstra å høste. Den 40 den 10. november S&P Global, en monetær -fil-byrå basert helt i Fresh York, sa at det hadde blitt enige om å stjele IHS Markit for $ 44 bn. Etter at aksjeavtalen er fullført, noe som er spådd i løpet av andre halvdel av de neste tre hundre og seksti fem dager, vil S&P aksjonærer ha glede av 68% av det blandede firmaet, med Douglas Peterson, dets sjef, region for å styre den blandede enheten (hr. Uggla skal fortsette med det som en “spesiell rådgiver” i “minst tre hundre og seksti fem dager”). Transaksjonen markerer det nest største selskapskjøpet som ble kunngjort til dette punktet i løpet av tre hundre og seksti-fem dager, med støtte fra den beste $ $ 68 bn kinesisk språk oljeledning avtale i juli. Hvordan peke på en så stor avtale?

S & Ps overføring kan dessuten betraktes som delvis defensiv. I de fleste pent likte år, siden finans har datastyrt og algoritmer har glede av å dominere markeder, har filer utviklet seg fra å være et biprodukt av transaksjoner til “livsnerven i finans”, sier Audrey Blater fra Aite Community, et undersøkelsesbyrå. Fra banker og kapitalforvaltere til meglere og utstedere, markedspersoner er rasende for det, noe som gjør salget av pengefiler til et saftig selskap: S&P har en arbeidsmargin på 56%, 16 dele aspekter mer enn 5 år i det siste; IHS Markits står på et lavere – men likevel pent av – 44%. Tildelingsprisene på begge nyter mer enn tredoblet siden 2015. Covid – 20 gjør det trangt for å tære på dette. Recordsdata inntekter har en tendens til å være klissete, fordi de leveres totalt i form av abonnementer, og byttingskostnadene er høye. S & Ps tildelingsverdi har økt med 84 siden mars, mens IHS har doblet.

Imidlertid har den enorme fortjenesten tiltrukket kunder fra relaterte virksomheter, og bedriften blir ombygd gjennom megafusjoner. Disse gjør det mulig for stadig bedre leverandører å høste stordriftsfordeler, mens de lager filpakker som fortryller kundene. Glede i gigantene av klientkunnskaper, pengefiler-selskaper ser etter å sette totale “økosystemer” som kunder uten kart må gå ut av, sier fru Blater. I løpet av tre hundre og seksti fem dager gikk London Stock Alternate (LSE) med på å stjele Refinitiv, den lette pengefileleverandøren til Thomson Reuters, for $ 27 bn. I september solgte ICE, enda et annet aksjemarked, Ellie Mae, en leverandør av pantelapper, for $ 11 bn. Verdien av Bloomberg, men all annen stor virksomhet, er estimert til $ 50 bn. IHS Markit hadde i det store og hele fått et mulig overtakelsesmål helt siden LSE kunngjorde at de hadde til hensikt å stjele Refinitiv gjenværende tre hundre og seksti-fem dager. S & P — som har en markedsverdi på $ 84, kan også glede seg over å forhindre en rival fra å snappe den opp først.

Det største motivet for avtalen er imidlertid kanskje støtende. For det første vil det likevel gjøre det mulig for begge parter å barbere kostnader. Bedriftene nyter godt av budsjettert rundt $ 501 i årlige besparelser, men Hamzah Mazari fra Jefferies, en finansieringsbank , tror de kanskje vil konkludere nærmere $ 720. Transaksjonen kan likevel likevel sette inntektsgenererende synergier, som paret estimerer til en årlig $ 350 m. Det er fordi de har komplementære kjernevirksomheter og inspirerer den samme puljen av kunder, så det er stor uegnet salg mulig. S&P tilbyr verdenskjente aksjeindekser, som en illustrasjon, mens IHS Markit viker enormt innen prisingen av obligasjoner. En ekstra totalforsyning vil gjøre det mulig for den blandede enheten å fremme en mer inngående tildeling av varene sine under oppdragsomfattende kontrakter, og belaste kundene et gebyr for alt du kan sole deg i filer. S&P henter litt av overskuddet fra obligasjonsutstedelser, som er farlige, så for det vil dette kanskje nyte å likevel bety ekstra spenstige inntekter: 76% av det forventes å endre seg radikalt. Totalt forventer det blandede firmaet en naturlig økning i inntektene på 6,5-8% i 2022 og 2023.

På toppen av synergier vil den blandede enheten dessuten nyte ekstra kraft for å sette penger i uvanlige områder med mulig forbedring. Det involverer filer om bærekraftige investeringer, ikke-offentlige markeder, små og mellomstore selskaper, nåværende kjeder og data som kommer fra ikke forfallne kilder, i likhet med satellittbilder eller fottrafikk, som kunder bruker til å designe valgene sine. S&P regner med at dette markedet er verdi $ 20 bn og stiger i det minste 11% tre hundre og seksti-fem dager.

Høyere “naturlig” fortjeneste kan til slutt glede seg over å gi det er ildkraften det ønsker å huske ytterligere anskaffelser. De to partiene for øyeblikket sa at avtalen kan ha glede av å likevel forbedre det blandede mannskapets inntjening raskere enn lidenskap, skatt og amortisering (EBITA) på to aksjespekter. Dette kan også spesialisere seg i å avlaste stabilitetsarket moderat trimmet, med en samlet innlån på ca. 2,0-2,5 ganger EBITA. På en konferansesamtale i november 30 Ewout Steenbergen, S & Ps sjefssjef, sa at han forventer at selskapet vil generere $ 5 milliarder i tre hundre og seksti fem dager i gratis kontantstrøm av 20201205, som dette kanskje kanskje tar sikte på å “distribuere i en hel del av hvordan: vi vil nyte fleksibiliteten til å finansiere investeringer for å lunge opp naturlig styrke og forfølge strategisk M & A”.

Alt dette kan kanskje glede seg for å likevel glede kundene – alt dette ekstra fordi firmaet har lovet å gå videre 85% av fremtidige gratis kontantstrømmer til dem i form av utbytte og tildelingstilbakekjøp fra 2023. Tilsynsmyndigheter, som er en økende form for glødende relatert til den økende markedskraften til et unervent mannskap med filleverandører, kan kanskje være mye mindre glade: LSE gjenstår å forhandle med EUs vakthunder om avtalen med Refinitiv. Imidlertid vil de nå ikke danne mye for å blokkere denne mest likt avtalen. Mazari sier at overlapp mellom S&P og Markits respektive virksomhetsform nå ikke utgjør ekstra enn 11 – 13) av inntektene sine, så konsentrasjonen innenfor de varierte segmentene de tepper, vil nå ikke strekke seg mye. En motforsyning er dessuten lite sannsynlig: få av S & Ps rivaler kan kreve tilstrekkelige synergier fra en fusjon med Markit for å få en mer inngående gjentakelse. Ryddig utenfor plukker florerer det i sfæren som Uggla først trodde å høste.

You may also like

Leave a Comment