Pandemien pluss låsing tilføyet dype lavkonjunkturer

by admin
pandemien-pluss-lasing-tilfoyet-dype-lavkonjunkturer

Løs beskyttelse avverget pengeskrekk, men resultatene vil tilsynelatende føles i årevis


NÅR KOVIDER – 19 begynte først å utfolde hele diagrammet der gjennom verden våren 2020, en helsesituasjon risikert å utløse en økonomisk og monetær krise. USAs monetære rørleggerarbeid tok i bruk da selskaper krypterte for kontanter, og dumpet til og med sin beholdning av de totale pent oppførte statskassene. Bedrifter og handelsmenn internasjonalt styrtet inn i dollar. Baksiden falt ut av oljemarkedet ettersom etterspørselen etter kollapset. I april gikk futuren for West Texas Intermediate fryktelig negativ, og falt til en tøff – $ 37 fat.

Som land låst de dyktige sine dypeste nedturer i moderne minne. Likevel endret pengeskrekk til avverget. Bankene holdt seg utrolig spenstige. En del av dette er en lov etter den globale pengekrisen: hadde de vært hotfoot slik de hadde vært i 2008, kan nedsmelting også pent akseptere som sant med fulgte. Men fin finanspolitisk stimulans, gjeldskredittgarantier og sentralbanktiltak forhindret i tillegg mange tap i å krystallisere i hovedrollen. Federal Reserve gikk inn i statskasse- og bedriftsobligasjonsmarkedene, en kostnad av den økende betydningen av kapitalmarkedene som kreditt. Stimulansen hjalp til med å gjenopplive ånder på Wall Aspect-veien, mens Main Aspect-veien led: innen august og igjen mot slutten av året, S&P 500 aksjemarkedsindeksen endret til å treffe portray highs. Brennende detaljhandlere strømmet inn. Overflødigheten endret seg til levering med konsentrert hele diagrammet der gjennom de typer selskaper, tilsvarende disse innen teknologi og helsevesen, som gjorde det pent ut av pandemien. Men da nyheten om en fordelaktig vaksine brøt ut tidlig i november, rippet den ut til fremvoksende markeder.

Restaureringen av virksomheten har vært ujevn. Kina alene blant hyggelige økonomier er tilsynelatende å akseptere som sant med vokst i 2020. Tilskrevet generøsiteten av stimulansen og et allsidig arbeidsmarked, overgikk USA økonomiske prognoser, og så ut til å holde seg et stykke fra arrene som ble sett i utdaterte lavkonjunkturer. Mange fremvoksende land hadde i mellomtiden mye mindre finanspolitisk rom til å presentere kolossale utdelinger og kan også gjennomgå ekstra varig økonomisk skade.

Uansett hvor du er ‘ Vi kommer også til å være, selv om pandemien vil danne forretningsutsiktene for fremtidige års hjelp. Regjeringer aksepterer som sant med lang tid gått dypt inn i den lilla, og møter fine offentlige gjeldsbyrder. Inflasjonsavgiftene er dempet, som de har vært det siste tiåret, men noen økonomer begynner å ærefrykt for at stimulans og demografiske trekk godt kan antyde et comeback. Firma-zombier kan også dingle ut forretningslandskapet. Imidlertid kan pandemien ikke lenger akseptere som sant med introduserte mest fordelaktige slitsomme nyheter for det økonomiske systemet. Bedrifter har tatt i bruk nye teknologier og prosesser, som godt kan øke produktiviteten og utviklingsutsiktene over lengre tid.

I økonomi covid – 19) akselerert digitalisering, overføring av betalinger og bank fra den fysiske til den virtuelle sfæren. Den økende monetære innflytelsen av teknologikyndige årtusener kan godt øke hastigheten på den digitale transformasjonen. Men med fintechs ‘økende markedsdel kom bedre gransking. Spesifiseringen av Ant Team endret seg til ment å være verdens ideelle foreløpige offentlige tilbud, til det ble endret til tvunget av kinesiske språkregulatorer til å stoppe sin flyt i siste øyeblikk. Mange sentralbanker aksepterer som sant, og begynte å tenke alvorlig over å lansere deres digitale valutaer; en begynte å bli testet i Kina.

Den ekstra åpningen av Kinas pengemaskin trakk inn i Wall Aspect-veibedrifter, og signaliserte at den hadde til hensikt å røve med The USA og, kanskje over tid, for å levere greenbackens dominans. I november valgte Joe Biden, den valgte presidenten i USA, Janet Yellen, en gammeldags leder for Federal Reserve, som statssekretær. Bortsett fra å kjempe mot det oppadgående presset fra Kina, står hun overfor plikten til å garantere at virksomhetsgjenopprettingen er jevn. Det går også til avslappende venting på at kongressen, etter flere måneder med krangling, passerte et annet stimuleringsutstyr, verdi $ 900, i desember 21 st – selv om president Donald Trump hittil har nektet å verdsette det til lovgivning, og hevdet at regjering. kan også avslappende anskaffe betydelig større mumling betalinger til amerikanske borgere enn utstyret foreslår.

Covid – 19 ble ikke lenger det mest fordelaktige kolossale sjokket på regjeringers og finansiers sinn i 2020. Lokalt klimabytte byttet fint ut. Regjeringer og selskaper leverer utslippsmål, og utstedte ekstra uerfarne obligasjoner; bankene vedtok utslippsmål. En hyppig maskin med karbonpriser, selv om den fortsatt var unnvikende.

You may also like

Leave a Comment