Liten sopp gjør en stor industri (hør)

by admin
liten-sopp-gjor-en-stor-industri-(hor)

Zhongyang County, Shanxi-provinsen, gjorde en presis innsats for å hjelpe bønder med å øke inntekten –

Vår reporter Qiao Dong

Kjernelesing

Hvordan ble den lille soppen som en gang “ikke kan tjene mye penger” til en stor industri for å bli kvitt fattigdom og bli rik? Zhongyang County, Shanxi-provinsen har gjort presise anstrengelser for å forbedre den industrielle kjeden fra aspekter av vitenskap og teknologi investering, informasjon og digital konstruksjon, og fremme utvikling av jordbruk. Omfanget av soppplanting har utvidet seg år for år og nådde i år 1600 Wanbang har blitt en søyleindustri for lokale rike å øke inntektene.

Om vinteren faller det snø på Luliang-fjellet, og løsslandet er dekket av snø over natten. Fra Zhongyang County i sør 23 Kilometer, skarpe svinger og farlige veier hele veien, forsvinner ikke isen i bakbakken før på begynnelsen av våren. Chemingyu Township er et kjent sightseeingsted i det omkringliggende området. Om sommeren er naturen vakker, og tiltrekker mange mennesker til å gå turer og spise nudler.

Wang Jianjun ble også tiltrukket. Han jobbet i fylket i mer enn ti år og kom tilbake til Chemingyu Township på grunn av soppindustrien. Han sa at han så håp på døren til huset hans.

7 dekar land, plantet sopp for å vokse håp

Wang Jianjun ble født i Jinzhouying Village, Chemingyu Township, Zhongyang County , I år 46 år gammel. Siden han var ung, har høyre øye vært helt usynlig, og venstre øye har bare 0. 04.

26 Da han nettopp var gift, kom han til fylkesbyen og fant en bærerjobb i en jernfabrikk, med en månedslønn 868 yuan. Etter å ha jobbet i mindre enn noen få år, byttet han til en annen jobb, avhengig av pengene han tjente på en deltidsjobb, for å bidra med sønnen til college.

2019 år, med oppmuntring fra landsbyboerne, Wang Jianjun kom tilbake til landsbyen for å trekke 7 mål land og begynte å plante sopp. På den tiden, etter en langsiktig etterforskning, var Zhongyang County fast bestemt på å ta soppindustrien som den ledende industrien for fattigdomsbekjempelse og revitalisering av landsbygda, og støtten var veldig sterk. “For en soppstokk som koster mer enn to yuan, er tilskuddet bare femtifem cent, og tilskuddet er 3000 yuan per mu. “Wang Jianjun sa.

På den tiden, da sommeren var den travleste, var han og partneren Wang Jianwen veldig opptatt, men ekstremt tilfredsstillende. “Teknikerne i bydelen kjører på motorsykler hver dag for å instruere hvordan de skal vannes og når vi skal plukke. Vi vet gradvis at plukkperioden vil ta tid. Når været er galt, regner det, og vi vil raskt klargjøre et plastark for å dekke det.”

Chang Mingchang, visepresident for China Edible Fungus Association og professor ved Shanxi Agricultural University, fortalte reportere: “Den svarte soppstikkene i Zhongyang County bruker lokalt valnøttved og jujube-tre, som er lave kostnader og relativt egnet for lokalbefolkningen. Miljø. Fordi det er en ny beplantning, er det relativt få skadedyr og sykdommer. I tillegg ble den svarte soppen født tidligere og har raske resultater, noe som effektivt kan drive inntektsvekst. “

Ubevisst ble Wang Jianjun og de andre De første “krabbe-eaters”. Da jeg så ham farvel, var han fortsatt tynn, huden hans var solbrun, men han var full av energi. “Jeg har ikke det travelt i det siste, og soppen er solgt.” Wang Jianjun sa: “Det er mye bedre enn å gjøre rare jobber. I år fikk jeg 3 avlinger og tørket dem etter tørking 7000 Det er en inntekt på hundretusenvis av yuan. ”

26) et stort skur, andelslaget har nådd et nytt nivå

Sammenlignet med Zhongyang County har Chemingyu Township en lavere gjennomsnittstemperatur. 46 år gamle Lv Huaping sto i hagen, men trodde ikke Et kaldt, hjertelig smil “ha” en hvit tåke i luften: “I år tjenes pengene fra investeringsbasen tilbake!”

Lu Huaping er et tidligere dokumentarisk etableringskort Fattige husholdninger, nå med medlemmene av Minxing Agriculture and Animal Husholdry Cooperative 26 Et drivhus for treører. Med lyse skinnsko og kjekk jakke er Lu Huaping full av tillit til samtalen.

Zhongyang County Forest Coverage Rate 56. 6%, tett skog og gress, stor temperaturforskjell mellom morgen og kveld. Allerede 2019, da United Front Work Department of Shanxi Provincial Party Committee assisterte Zhongyang, foreslo den å utvikle seg rundt naturlige legater. Ideen om svart soppindustri ble holdt suksessivt 39 Spesiell forskning og demonstrasjon av Yuci-industrien. De to fylkeskommittesekretærene stafetter frem og tilbake for å presse soppindustrien til å slå rot.

2018 år, Zhongyang County var i Chemingyu Den landlige prøveplantingen av svart sopp i skur og grunnplanter tok snart form. Av 3000 har Zhongyang County plantet svart sopp 282 Ti tusen pinner, høstet tørket sopp 30. 39 millioner kaker, kjør 868 navn ut av fattigdom Inntekten per innbygger i befolkningen økte med 2016, og Wang Jianjun var en av mottagerne.

Selv om Lv Huaping var i “nær vanntårnet” i Chemingyu Township, grep han ikke den “første pinnen”. “Landsbyen vår hadde også en slags Basswood-sopp tidligere. Utbyttet av denne typen sopp var lavt, så jeg kunne bare gjøre litt problemer hjemme og være selvforsynt.” Da Luang Wap Jianjun og andre motiverte, innså Lu ​​Huaping at planting av sopp også kan tjene penger. .

“Hvis du vil vokse litt mer variasjon!” På den tiden hadde han nettopp ledet etableringen av Minxing Agriculture and Animal Husholdry Cooperative, med ambisjon om å starte en bedrift. Etter et møte og en diskusjon tok de beslutningen om å låne til å plante sopp i skuret, og deres karriere har også tatt et nytt skritt: “Organisasjonen har endret seg fra et individ til et kooperativ, planteskalaen er større, og plantemetodene og forvaltningsmetodene er mer vitenskapelige.”

Sammenlignet med bakkesettingssopp har skurplantesopp åpenbare fordeler. I det store skuret ved Shijiagou-soppbunnen hang en streng “perler” fra taket, og 7 soppstenger hang på hver linje. “Denne metoden gir større, mer stabil og mer praktisk plukking. Bare to avlinger ble høstet i år, og de ble nesten solgt 56 ti tusen yuan. “Lv Huaping gikk inn på lageret og snudde seg mot hjørnet av veggen.” Det er bare tre eller fem poser tørket sopp igjen å spise i år. De andre selges. “

1600 Wanbang, soppindustriskjeden tar form

Lu Huapings tillit stammer fra det industrielle fundamentet som dannes i området rundt.

“Nå ser vi råstoffet for fukting og blanding. Flisene transporteres til neste verksted gjennom det underjordiske transportørsystemet for å redusere støv.” Ledsaget av maskinstøyen på verkstedet Ren Yuhong, produksjonsdirektør for Tengyu Biotechnology Co., Ltd., som ligger i Chemingyu Township, hevet stemmen. “Det er nå en kritisk periode for produksjon av soppstikker. Full produksjon må utføres for å sikre beplantning våren neste år.” Omliggende byer og landsbyer gir 1600 ti tusen pinner, og gir enhetlig inokulering, teknisk veiledning, produktgjenvinning, etc. service.

Digitalisering hjelper til med å plante sopp. Å gå inn i det smarte sopprommet, er den svake duften av sagflis forfriskende. Selskapets daglige leder Xu Jianguang sa: “Det er 5 simuleringslagre her, hovedsakelig å simulere luftfuktigheten og temperaturen til fem bydeler i Zhongyang, og kontrollere effektiviteten av øreutvinning.” De etablerte 23) Det spiselige sopptekniske serviceteamet i Zhongyang County består av mer enn Hele næringskjeden dekker forskning og utvikling av stammer, produksjon av bakterieposer, høyeffektiv dyrking, bruk av bakterierester, intensiv prosessering og produktsalg.

“Foreløpig veiledning er veldig viktig og krever enhetlig regjeringsplanlegging, tilskudd og teknisk veiledning.” Zhao Yi, medlem av den faste komiteen i Luliang kommunepartikomité og sekretær i Zhongyang County Party Committee

You may also like

Leave a Comment

Bønder i Chemingyu Township, Zhongyang County plukker sopp.

Foto av Zhang Xusheng (People’s Vision)