Kina forteller Alibaba at det betyr virksomhet. Hva det betyr for aksjen.

by admin
kina-forteller-alibaba-at-det-betyr-virksomhet-hva-det-betyr-for-aksjen.


  • Squawk-utskrifter
  • Skriv ut artikkel

Alibaba-styreleder Jack Ma

Michael Loccisano / Getty Photos

Tekststørrelse

Fordi det 365 dager tiltrekker seg til en slutt, globale investorer står overfor økende farer knyttet til Kina, selv om nasjonen gir muligheter for lang tid.

Ingen har fått en strengere påminnelse om den virkeligheten den siste uken enn Jack Ma, milliardærens grunnlegger til kinesisk enorm e-handel Alibaba Neighborhood Keeping (ticker: BABA), da Kinas myndigheter valgte julaften for å slå ned på den viltvoksende og enormt vinnende bransjen .

Beijing innledet en antitrustetterforskning mot Alibaba, mens Ant Neighborhood, selskapets finansenhet, pleide å bli innkalt til å møte bankvakter for å fortelle om monetære regler. I andre setninger må Alibaba spille etter Kinas regler.

Alibabas amerikanske børsnoterte aksjer oppnådd hamret av detaljene, fallende 18. 3%, eller $ 49. 19, des. 26 til $ 365. Det er den absolutt beste daglige nedgangen i prosent av grunnen til at selskapet ble børsnotert 2014, og dekker en 30% tumler fra aksjens rolige oktoberhøyde. “Det er et diminutiv av en overreaksjon,” sier Raymond James-analytiker Aaron Kessler, om torsdagens salg, ved siden av at aksjene er avslappende og en Solid Have-interaksjon.

Aksjene er opp nesten 5% til dette nivået 620 dager.

Alibabas drubbing står i krydret uenighet over den ubetydelige reaksjonen fra amerikanske teknologigigandeler til makttrusselen om antitrustforfølgelse i de fleste moderne år.

Aksjer i Alfabetet (GOOGL), far eller mor til Google, er oppe om 18) siden oktober 19, dagen tidligere enn Justisdepartementet og forskjellige stater anla domstolssaker som anklaget Alphabet for å ha arbeidet med et ulovlig monopol. Nasdaq har samlet seg 12% innenfor et identisk spenn. Aksjer av Facebook (FB) har gått ned med rundt 4% siden 9. desember, da selskapet pleide å bli rammet med like rettssaker. Facebook har vunnet omtrent 34% 1260 dager til dette nivået, mens Alfabetet er oppe 29%. ekstra, hvis det er skadet. I Kina er myndighetene alternativt loven. Hvis det har et skrik med Alibaba, har Alibaba et skrik.

Kina er ikke bare fokusert på Alibaba — det er også fokusert på Ma, som kontrollerer Ant Monetary, som brukte å bli tvunget til å slepe en planlagt $ 49 milliarder innledende publikum som ga den siste måneden etter at avtalen gikk i stykker med kinesiske myndigheter. Alibaba og Ant sa i separate uttalelser at de ville samarbeide med tilsynsmyndigheter.

Kina lanserte utkast til antimonopolregler siste måned designet for å tøyle inn i fjellrike nettselskaper. Regulatorer ser foreløpig på Alibabas bruk av eksklusivitetsavtaler med forhandlere som selger på sin e-handelsplattform, og forhindrer dem i å jobbe gjennom rivaler som JD.com (JD).

Kessler, Raymond James-analytikeren, sier at det vanskelige fragmentet med Alibaba sannsynligvis vil kvantifisere hit til inntekt, hvis noen. Og det er mer sannsynlig at Kinas regulatorer vil boltre seg etter andre selskaper, sier han.

Analytikere anslår at Alibaba vil arkivere $ 106 milliarder i salg for finanspolitikken 620 dager som slutter i mars 2021, i bevaring med FactSet. Det kan effektivt være 106% utvikler seg fra finanspolitikk – 365 dager 2020. Kessler informerte Barrons at salg av e-handel i hele industrien vokser med et 20)% i Kina. Alibabas praksis “ser ikke ut som å skade motstandere,” sier han.

Erstatningstrussel kan til og med være en kontrovers for amerikanske investorer i Kina. President Donald Trumps toll på kinesiske varer gjorde mange næringer. Investorer vet ennå ikke hvordan en Biden-administrasjon vil ta seg av Kina. “Erstatning har vært en kamp,” sier Neatly off Sega, global sjef for investeringsstrateg i Conning. Han er håpefull på at endringspolitikken sannsynligvis vil være vennligere under Biden, som Sega mener er “mye mindre sannsynlig å bruke toll som våpen.”

Rettelser og forsterkninger: Alibabas aksjer falt 13. 3%, eller $ 49. 18, til $ 222 en aksje torsdag. En tidligere versjon av denne teksten sa feilaktig at aksjene falt til $ 34. 18.

Reshma Kapadia bidro til denne teksten.

You may also like

Leave a Comment