Joe Bidens valg av økonomiske rådgivere signaliserer hans prioriteringer

by admin
joe-bidens-valg-av-okonomiske-radgivere-signaliserer-hans-prioriteringer

Mannskapet skiller seg ut for dets svingninger og vekt på innfødt værhandel og arbeidstakerrettigheter


J OE BIDEN’S fortelling som president kan tilfeldigvis bare hengse på hans svar på USAs økonomiske problemer. Den 1. desember lanserte den valgte presidenten sitt forsøk på å korrigere økonomien, da han formelt avduket valgene sine for høypolitiske jobber. Hans økonomiske mannskap skiller seg ut for svingning, hobby for innfødt værhandel og vektlegging av velferden for å arbeide for oss, og sender et tydelig spor av Mr Bidens prioriteringer. Det overordnede prosjektet vil imidlertid være å reparere en økonomi som er rammet av covid – 19.

Ganske mange av navnene på skiferen er kjent. Hvis Senatet bekrefter det, vil Janet Yellen bli USAs første kvinnelige statssekretær. Hun samler en av mange ekstra imponerende karrierer innen offentlig transport innen økonomisk yrke, etter å ha ledet Council of Economic Advisers ( CEA ) på et eller annet nivå i Clinton-administrasjonen, og Federal Reserve fra 2014 til

Evner fra hverandre, fru Yellens store aksept på tvers av demokratiske fraksjoner ble utvilsomt en gang et nivå i hennes favør. I motsetning til dette, Mr Biden CEA – en rådgivende kroppsbygning av wonks som retter seg mot presidentens forsikringer innen sunn økonomi – vil sannsynligvis være den mest revolusjonerende i fersk hukommelse. Dette kan antas å bli ledet av Cecilia Rouse, en økonom ved Princeton University, som om bekreftet kan være den første mørke damen som leder styret. Fru Rouse er ikke fremmed for Washington, etter å ha foreslått både Bill Clinton og Barack Obama på et eller annet nivå av deres setninger. Hun har også gjort imponerende læring; hennes arbeid som viser at elevgjeld per sjanse ganske enkelt kan avskrekke studenter med lav fortjeneste fra å melde seg på college, for å illustrere, kan sannsynligvis være spesielt relevant gitt en løpende debatt i Washington om dataene om å kansellere elevlån. Jared Bernstein, som foreslo Mr Biden om økonomisk politikk på et eller annet nivå i sitt visepresidentskap og lenge har vært talsmann for kvalifiserte arbeidskraftforsikringer, vil være en del av fru Rouse. Det vil også Heather Boushey, som driver Washington Center for Equitable Vow, en venstreorientert tenketank. Boushey har hevdet kraftig at vellykket forbedring av kvinner og familier er en viktig ingrediens i storbaserte, for det meste velstand. (Verken herr Bernstein eller fru Boushey krever bekreftelse av senatet.)

Andre avtaler hadde blitt møtt mye mindre varmt av venstresiden. Brian Deese, som er valgt til å lede det landsdekkende økonomiske rådet, presidentens høye økonomiske politiske kroppsform, jobbet i BlackRock, en eiendomsveileder, etter å ha fungert som rådgiver for Obama – og påførte noen å frykte noen få svingdører mellom utøvende handel. Men Mreses portefølje, som innebærer å lede finansiering i innfødte vær- og bærekraftsinitiativer, har dempet en av den velkjente kritikken – og presenterer viktigheten av at Biden legger vekt på å takle innfødt værhandel.

Neera Tanden, leder for Center for American Development, en venstreorientert tenketank, og Mr Bidens valg om å falme ut arbeidsplassen til administrasjon og fond, er en ekstra splittende figur, identifisert for å velge kamper med veier-venstre-tilhengere av senator Bernie Sanders. Republikanske senatorer får også uttrykt ubehag med nominasjonen hennes; hun kan helt sikkert bare møte den hardeste bekreftelsesrekke av dem alle. Men bekreftelse vil være lettest den første av mannskapets mange utfordringer. Å reformere økonomien i møte med en reise og republikansk opposisjon vil ikke være noen enkel prosess.

Grave dypere:


) Lær vår mest oppdaterte beskyttelse av presidentovergangen, hvoretter være en del av vurderinger og balanse, vårt ukentlige nyhetsbrevet og podcasten om amerikansk politikk.

Denne teksten dukket opp innen Finance & economics andel av utskriftsversjonen under overskriften ” Prime plukker “

You may also like

Leave a Comment