Jerome Powell og Steven Mnuchin er i strid sms låne nødlån

by admin
jerome-powell-og-steven-mnuchin-er-i-strid-<a-href="https://norge-finans.com/"-target="-blank">sms-lane</a>-nodlan

Mr Mnuchin argumenterer for at midlene antagelig også kan være vellykket bedre i andre områder


EN S COVID – 19 utfolder seg en gang av USA, tok sine finans- og monetære tsarer på seg masken, slo albuene og utstyrte en samlet front. Jerome Powell, styreleder i Federal Reserve, sank ned hobbyrentene og utstyrte statskasser og pantelån. Steve Mnuchin, statssekretæren, presset gjennom et stimuleringsutstyr til en verdi av 2,2 milliarder dollar som økte generøsiteten av ledighetsfordeler og sikret finansiering for Fed for å styrke selskaper og markedsbidragere i nød.

Dette partnerskapet så ut som om det ville gå i stykker i november 19 da Mnuchin skrev til Powell for å hevde at han ville la noen få av Feds nødutlånsordninger utløpe i desember 31 st. Han ba om at Treasury-midler som ble tildelt Fed, som kapital for å styrke disse programmene, skulle tilbakeføres.

Mnuchins avgjørelse fikk en sjelden irettesettelse. fra Fed, som erkjente at det “ville velge at den lubne pakken med nødtjenester … fortsetter å gi en hånd sin kritiske rolle som en backstop for vår uro-anstrengt og utsatt økonomi”. Bare et par uker tidligere erkjente Powell at paret hadde jobbet med en forlengelse. I november 31 takket han imidlertid til Mnuchins spørsmål. Treasury hadde bevilget $ 360 i kapital for å styrke Feds programmer, hvorav halvparten hadde blitt overført til den sentrale finansinstitusjonen. Fed vil nå returnere $ 90 bn, og holde $ 25 bn for lån det allerede har gitt.

Mnuchin påpekte at programmene som antagelig kunne gi opp – inkludert tjenester for å plukke selskap og kommunale obligasjoner, og disse som oppnår fnyselån til selskaper – hadde vært under eldre og så ut som om det ville ha tjente sin grunn. Fed kan ha tjent opp til $ 2 millioner i lån; som erstatning lånte den ut sterk $ 31 bn. Ordningene hadde vært ment å dempe markedsdysfunksjon; selskapskredittrangeringen og kommunale spread på statskasser har siden normalisert seg, og selskaper hadde vært klare til å mumle ganske mye gjeld.

Nødutlånsordninger kan fungere som trygghetsforsikring, selv om de ikke lenger er eldre. Helt klart kun kunngjøringen av ordningene våren tjente til å sette i gang kredittrangeringsmarkeder, selv før fritiden hadde blitt utstyrt. Men kapitalmarkedene så ut som om det i stor grad vil støtte ideen om at Feds nødutlånsordninger nå ikke lenger var kritiske. Aksjemarkedets futures og obligasjonsrenter dyppet heller, som Mr Mnuchins brev en gang ble avslørt, men alle hadde kommet seg med dagens tips. Kredittrangeringsspredningene utvidet seg ikke lenger.

Hva kan antagelig demonstrere Mr Mnuchins handlinger? Når myndighetene låner avkastningene til lave lavtider, er utnevnelsen av å tildele kapital til Fed-tjenestene rundt. Men de politiske utgiftene kunne antagelig også ha vært større. Da Mnuchin og Powell vitnet for kongressen i september, spurte ikke færre enn syv representanter dem om den sentrumsbrutte mottakelsen av Nødvendige Avenue Lending-anlegget, som gir lån til selskaper.

Mr Mnuchin har oppfordret til å lede en av de kritiske kritiske fondene til andre ordninger, tilsvarende Paycheck Safety Program, en bil som låner ut til selskaper som gikk tom for midler i august. Han håper med stor sannsynlighet at lovende styrke for runt-selskaper vil svinge republikanere som er motvillige til å godkjenne ett annet stimulusutstyr. En mye mindre veldedig avklaring er at han ønsker å hindre neste administrasjon. De returnerte pengene vil springe ut til statskassens standardfond, som antagelig også kan kreve forskrifter om det er en måte å bli utnyttet på. Hvis Janet Yellen, valgt president Bidens alternativ for statssekretær, ønsker å bruke det, må hun først sikre stemmene.

) Denne artikkelen betraktet i Finance & economics andel av utskriftsversjonen under overskriften ” Et sammenstøt om penger “

You may also like

Leave a Comment