Hva om en gullstandard fortsatt var i bruk?

by admin
hva-om-en-gullstandard-fortsatt-var-i-bruk?

En splitter nylig gap viser at økonomien ville være dårligere stillet


JEG N ETTERMATH av den betydelige verdenskrig, inspirerte gullet på moten nesten ikke verdslig glød fra sentralbankfolk. Europeiske offiserer festet pliktoppfyllende sine krigsbaserte valutaer pliktoppfyllende til gull som var verdt det for deres velgere. Hundre år senere har den mistet sin glans. Judy Sheltons forrige tøffhet for det kunne muligens muligens dessuten ærlig ha avsporet hennes nominasjon til Federal Reserve’s board. En mest moderne papir viser hvorfor gullet i moten er svertet anerkjennelse er fortjent.

Forfatterne beregner innflytelsen til et gull som er i mot, hadde det vært på nettet nettsted i 2000 – 20. Dette ville ha krevd Fed å leve hobbykostnader for å forsvare en redde greenback-betegnelse av gull, på nettstedet til formålsinflasjon. Den sentrale monetære institusjonens styringsrente ville ha endret seg nøyaktig til et trekk av gull – mengden metall som ble utvunnet – og gullforespørsel fra kjøpmenn og husholdninger.

Svingende gullforespørsel om kan produsere pengepolitisk prosyklisk. I ugunstige anledninger slutter andre å bruke og utvide forespørselen etter gull, så sentralbankene må øke hobbyavgiftene for å produsere andre eiendeler mer sexy og stabilisere gullets utpekte. Ved rette anledninger skjer det motsatte, og sentralbanker ønsker å redusere kostnadene. Pukkelen som gull utvinnes ved, introduserer dessuten noe tilfeldighet i pengepolitikken. Når som helst gull oversvømmer markedet, må hobbyavgifter tumle for å forsvare den utpekte stallen. Gullmangel driver hobbykostnadene opp. Det er opp til skjebnen om handlingene i avgiftene er riktige for økonomien.

Det krever herculean antagelser for at det mote gullet skal slå på nåtidens regime, bedømt av målere som tilsvarer volatiliteten i inflasjonen. Forfatterne avslører at dette ville være slik hvis de ideelle kreftene som hakket økonomien hadde vært svingninger i produktivitet hviske og arbeidskraft gir, og hvis tilbudet av gull spores produktivitet.

Disse antagelsene, selv om vi antar, oppnår ikke fortsatt kontakt med fakta. For å fortsette med gullet på mode ville Fed ha måttet forsvare overdreven hobbyavgift, selv på et eller annet nivå av verdens monetære katastrofe, og tidligere, med katastrofale effekter; i det betydelige kvartalet av 20201219, ville produksjonen vært 10% reduksjon enn i noe annet tilfelle. Gulls tapte glans er aldri noe ugunstig element.

“Begrave gullet på moten? En kvantitativ utforskning ”av Anthony Diercks, Jonathan Rawls og Eric Sims, NBER Working Paper.

Denne artikkelen dukket opp i delen Finans og økonomi i utskriftsversjonen under overskriften “Panned”

You may also like

Leave a Comment