Hainan Yangpu Port er veldig annerledes

by admin
hainan-yangpu-port-er-veldig-annerledes

1. juni i år ble “Overordnet plan for bygging av Hainan frihandelshavn” offisielt utgitt. Bare to dager senere, inkludert Yangpu Economic Development Zone, veien til å utforske byggingen av Hainan frihandelshavn 11 Nøkkelparkene i Hainan-provinsen er oppført på en sentralisert måte. 4. juni var Yangpu det første skipet “COSCO SHIPPING Xingwang” etter implementeringen av Hainan Free Trade Ports “Registration Port” -politikk. “Som Hainans første havneområde og det første partiet med nøkkelparker i frihandelshavnen, må vi få døren til Yangpu til å åpne seg bredere og bredere gjennom reform og innovasjon!” Sa Zhou Junping, sekretær for arbeidskomiteen i Yangpu Economic Development Zone.

I juli i fjor implementerte Hainan provinsielle partikomité og provinsregjeringen “One Park, One Policy” for de fire parkene Yangpu, Haikou Jiangdong, Sanya Yazhou og Boao Lecheng. I april i år desentraliserte Hainan 11 viktige parker, inkludert de ovennevnte fire nye distriktene i form av lokal folkekongresslovgivning. Provinsiell godkjenningsmyndighet. På dette grunnlaget har Yangpu implementert “tolerant godkjenning”, “umiddelbar gjennomgang og refusjon (skatt)” og andre 40 elementer for å optimalisere forretningsmiljøet og forbedre Reformtiltak for fortollingseffektivitet.

“Ingen av oss har noen gang tatt en tur til Yangpu. Vi fikk vårt første registreringsbevis for” China Yangpu Port “innen tre virkedager. Yangpu er veldig annerledes!” Yangpu Economic Development Zone Management Committee og Hainan Maritime Safety Administration tok initiativet, og Dong Yuhang, nestleder i COSCO Shipping Special Transportation Co., Ltd., bekreftet at han mottok sertifikatet i Guangzhou.

“Utviklingen kan aldri vente. Vi er avhengige av politikk som tillater redere å nyte skatterabatt, og redere har også gitt oss nye muligheter for utvikling.” Zhou Junping er full av tillit.

Samme dag som “COSCO SHIPPING Xingwang” seilte, ble den nye produksjonslinjen til Hainan Yisheng Petrochemical Co., Ltd. for å produsere PET (polyesterharpiks) sjetonger offisielt satt i drift i Yangpu Economic Development Zone. Og for bare noen få måneder siden, Li Shifeng, lederen av selskapets administrative avdeling, fortsatt rynket pannen: oppstrøms råvarer er knappe og dyre, og nedstrømspriser faller fortsatt, og selskapets drift er vanskelig. Men før lenge dukket det opp et smil i ansiktet hans.

Yangpu-tjenesteselskaper har gjentatte ganger gjort nye grep. Det totale eksportrabattbeløpet 580 er mer enn 10.000 yuan; tilskudd til eksport av virksomheter blir “distribuert til omgruppering”, og hver container kompenseres 100 yuan, en 40.000 TEU per år, totalt 400 mer enn 10.000 yuan; levepenger for de som gjenopptar arbeidet og kommer tilbake i arbeid; tillater utsettelse av trygdebetalinger for å redusere presset på bedriftens kontantstrøm; fremme Hainan Det andre settet med aromatiske produksjonsenheter fra Refining & Chemical Corporation gjenopptok produksjonen for å skaffe råvarer til Yisheng Petrokjemisk …

“Registreringsport” -politikken var effektiv, og Li Shifeng smilte mer komfortabelt. “Halvparten av PET-produktene våre er for eksport. Fordi det bare var åtte utenrikshandelsruter i Yangpu Port før, kunne vi bare trekke den til Guangzhou for containermontering. Etter at frihandelshavnepolitikken landet i Yangpu, var alle skip som kom hit kvalifiserte. Limet olje kan også tilsettes, og kostnadene reduseres kraftig. Omregnet til frakten til vår shipperenhet, reduseres minst 60% hvert år. “For tiden reduseres Hainan Yisheng PTA (Jing Den andre fasen av tereftalsyre er signert for å lande i Yangpu.

Reformtiltakene er gjennomført godt. Fra januar til 11 i år, gjennomstrømningen til Hainan Yangpu Port 5221. 18 millioner tonn, en år-til-år økning på 14. 8%, fullført 90. 17 Ti tusen standardcontainere, en økning i forhold til året 45%.

“People’s Daily” (2020 år 12 Måned dag 02)

(Ansvarlig redaktør: Hu Yongqiu, Yue Hongbin)

You may also like

Leave a Comment