Fra spillunderholdning til fortjeneste er nettverksspådom kaotisk

by admin
fra-spillunderholdning-til-fortjeneste-er-nettverksspadom-kaotisk

2021 Året kommer, og det er ikke bare folks forventninger til det nye året, men også en rekke online spådomstjenester. Karakterer, dyrekretsen, palmeprints, ansiktet kan sees, karriere, ekteskap, rikdom, helse, måling. Det opprinnelige spåminnesettet ble flyttet til Internett, ved hjelp av teknologi for å “oppstandelse”, og tilførte et lite mysterium, men å skrelle av emballasjen til de klønete ordene, er innsiden stort sett et pengegivende trekk. Nettverk spådom, det er på tide å herske!

Det er mange kaotiske mønstre

Xiao Li er i senioråret i år, og har mye press på akademikere og sysselsetting. Når han skanner sin vennekrets, deler noen informasjonen om “master fortune telling”. Jeg rørte også hjertet mitt. “Heldigvis har ikke vært veldig bra i disse dager. Jeg vil prøve det selv når jeg ser andre si at det er ganske nøyaktig.” Sa Xiao Li.

I begynnelsen ba “Masteren” Xiao Li om å ta et bilde av en håndflateutskrift, og sendte deretter flere stemmer, og understreket gjentatte ganger at det relevante innholdet ikke skulle deles med andre. Xiao Li fortalte reportere at det denne gangen ikke kostet noe å se bildet, men ba henne bare om å “poste” innholdet til vennekretsen.

“Men jeg var skeptisk til innholdet i analysen, og jeg snakket bare om det med venner jeg så før, bare for å oppdage at stemmeinnholdet i utgangspunktet var det samme.” Xiao Li sa da jeg gikk til “mesteren” for å spørre igjen På den tiden fant han ut at den andre parten hadde blokkert seg selv.

I motsetning til Xiao Li, faller mange mennesker i det virkelige liv inn i det på grunn av overtro og kan ikke rykke ut. I denne måneden 11 kunngjorde People’s Court of Zhungar Banner, Indre Mongolia Autonomous Region en større sak. Bedratt Wang Moumou led av følelsesmessige problemer og karriereproblemer og depresjon på grunn av langvarig sykdom. Senere så jeg en “mester” live spådom på en online sosial plattform. “Mesteren” lurte ham mange ganger for å kjøpe “eksorsisme-sjarm” og andre ting på grunnlag av å kunne eliminere katastrofer, kurere sykdommer og beskytte sikkerheten. Mer enn ti tusen yuan.

Reporteren fant at for å søke med “spådom” og “spådom” som nøkkelord, har mange online plattformer og sosiale medier mye relevant innhold, og til og med ny teknologi som kunstig intelligens og ansiktsgjenkjenning blir også brukt på. Ifølge rapporter, etter at en bruker har sendt inn et bilde med et komplett ansikt uten okklusjon og klare funksjoner uten briller, blir rapporten generert innen 30 sekunder. Men for å få det, må du betale 9,9 yuan. Hvis du ønsker å få flere individuelle rapporter, må du fortsette å betale.

I tillegg til rapporten om opplåsning av betalinger fra Huanhuan, er det mange måter å samle inn rikdom gjennom online formuefortelling. Å betale “oppgraderingsgebyrer” for å bli partnere, ansette forfattere til å legge ut markedsføringsartikler for å lure operasjoner, og stole på “Navy” for å skanne skjermen for bevisst å skape muntlig … Folk blir ofte lurt for å få tillit usynlig uten å vite det.

Det er lett å avsløre personlig informasjon

“Uansett hvilken form for spådom, det er å tilfredsstille noen av spådommernes psykologiske behov.” School of Psychology and Cognitive Science, Peking University Førsteamanuensis Zhang Xin sa.

I møte med ulike belastninger i arbeid og liv finner folk ofte ut hva som forårsaket dem. Hvis det er den indre årsaken, er det lett å få folk til å føle seg frustrerte, mens den eksterne årsaken vil lindre angst og bidra til å tilpasse mentaliteten til å takle endringer. Dette er nettopp salgsargumentet som brukes av “mestrene”.

“Barnum-effekten” i psykologien brukes også. Zhang Xin sa at det kanskje er for å gi folk et tvetydig svar, men dette svaret gjør det enklest å sjekke inn og få alle til å føle seg troverdige. Men faktisk kan svaret beskrive mange mennesker.

Etter hvert som stadig flere spådommer på internett spådde, er essensen av føydale overtro og pengesamling i kappen på Internett også kjent for flere mennesker. De såkalte “mestrene” viste seg å være selgere “trent” av noen selskaper i grupper; de fleste av de populære spåkampene eller små programmene blant unge mennesker er bedrifter som designer flere sett med maler, og deretter rangerer dem i henhold til informasjon gitt av brukere, krav og annen informasjon Kombiner, og generer til slutt “malformulering” for å “ordne” alles skjebne.

Det er verdt å merke seg at skaden forårsaket av hyppig kaos er mer enn bare juksepenger. Å være for avhengig av dette er faren ved å forlate samfunnet. Xiao Xueping, en nasjonal sekundær psykologisk rådgiver, mener at overdreven overbærenhet vil ha en viss innvirkning på personlig karakter og liv, vil forlenge forvirringstiden, og kan også miste muligheten til å etablere intimitet.

Fra beskyttelse av personlig informasjon skjuler spådom på nettet også større risiko. Enten det er tarot-test, palmistry eller ansiktsutseende, må du legge inn personlig informasjon og til og med samle personlig biologisk informasjon. Eksperter sa at hvis informasjonen ovenfor ikke kan håndteres og beskyttes ordentlig etter innsamling, er det veldig enkelt å forårsake lekkasje av personlig informasjon.

Styring krever flerpartsinnsats

I eksisterende lover og forskrifter mangler det klare regler om spådom. I henhold til “Administrative tiltak for internettinformasjonstjenester” og “administrative tiltak for sikkerhetsbeskyttelse av datamaskintinformasjonsnettverk internasjonale nettverk”, er det imidlertid et brudd på regelverket hvis de leverte nettverkstjenestene og -informasjonen fremmer føydal overtro. Enhver som krenker andres juridiske rettigheter for å skaffe penger ved bedrag, mistenkes for å ha brutt loven.

Eksperter mener at for å kontrollere alle slags kaos må vi først bringe spådom på nettet fra randsonen tilbake til det juridiske søkelyset, forbedre relevante lover og regler, tydelig innlemme atferden i omfanget av juridisk justering, og avgrense spådommen. Grenser og begrensede områder.

Innsidere påpekte at plattformporter og statlig tilsyn også burde følge med. Når det gjelder plattformen, er det nødvendig å strengt kontrollere revisjonen og tilgangen, og i tide forsegle og rapportere regnskapet som bryter med regelverket. Fra tilsynets synspunkt, innenfor rammen av eksisterende lover og regler, bør relevante avdelinger påta seg hovedansvaret for tilsynet , Styr tilsyn og rettshåndhevelseinspeksjoner om spådom på nettet.

Eksperter mener at det viktigste er å fremme vitenskapens ånd i hele samfunnet og forbedre innbyggernes samlede vitenskapelige kvalitet. For unge mennesker som ofte er forvirrede og engstelige, er det å søke hjelp fra tarotkort og andre spådomsmetoder å oppnå en “symbolsk tilfredsstillelse.” “Det er faktisk mange måter å oppnå denne typen tilfredshet, for eksempel profesjonell psykologisk rådgivning, selskap av foreldre og venner osv.” Sun Yuanming, en forsker ved Chongqing Academy of Social Sciences, sa at samfunnet bør ta hensyn til den psykologiske rådgivningen til unge mennesker og tilby profesjonelle psykologiske tjenester. Veiled unge mennesker om å få et riktig syn på livet.

(Ansvarlig redaktør: Zhao Anni (praktikant), Li Dong)

You may also like

Leave a Comment