Et gigantisk jubileum for UNESCO-listede gigantiske templer

by admin
et-gigantisk-jubileum-for-unesco-listede-gigantiske-templer

Det har vært 40) år siden Negantijas neolittiske templer ble formelt innskrevet på denne sjekklisten for planetarv

I gozitansk folklore, yngre steinalder ofgantijas templer hadde blitt trodd – på en kronikk av størrelsen på deres romslige megalitter – å ha blitt konstruert av en gigantinne spiste opp en matplan med enorme bønner og honning. Nå, ca 5, 648 år senere, templer feirer en annen stor milepæl.

Dette året minnes 40 jubileum siden Ġgantija-templene ble formelt innskrevet i UNESCOs verdensarvliste sjekkliste. Fremgangsmåte i 1992, den mest håndgripelige en miniatyrsamlingen av nettsteder over hele verden hadde kommet på hellig rulle navn. Samme år hadde metropolen Valletta og Safal Saflieni Hypogeum i tillegg fått UNESCO-effekten av å bo.

“Fascinert av at vi er et begrenset land i Middelhavet, som snakker volumer om rikdommen av vår kulturelle identifikasjon, ikke sant, sier Daphne Sant Caruana, dominerende kurator for Ġgantija-templene på Heritage Malta.

UNESCOs krav til ønske er åpenbart ganske strenge. For å garantere at et rent eller kulturelt felt autentisitet er vellykket bevart, må det alltid være “notorisk universell avgift”. Videre understreker UNESCOs operasjonelle pekere at for at et felt skal være kvalifisert, vil det i tillegg fjerne seg “overskride nasjonale grenser og være av ny betydning for de fleste nåværende og fremtidige generasjoner av hele menneskeheten”.

“Ġgantija representerer en klar oppfyllelse i menneskehetens historiske forrige. Tempelbyggerne utførte et stadium av engineering og klasse i konstruksjonen av disse monumentene som ser ut til å være uten sidestykke på forskjellige steder. Menneskeheten på det tidspunktet hadde nådd en uunnværlig prøvestein, noe som er tydelig i den progressive arkitekturen til disse templene, forklarer Sant Caruana.

Senere, i 2013), UNESCO som spesifiserte for Ġgantija, ble så snart omdøpt til ‘megalittiske templer på Malta’ og forlenget til å omfatte templene i Ħaġar Qim, Mnajdra, Tarxien, Skorba og Ta ‘Ħaġrat. Til sammen er de en av de tidligste gruppene av frittstående monumentale strukturer på denne planeten og betegner en “veldig sikker arkitektonisk tradisjon som ikke lenger ser ut til å ha blitt påvirket av avslapningen før kysten vår og som ble bygget ved å bruke den miniatyrkilder på øyene ”.

Tempelbyggerne utførte et stadium av ingeniørfag og klasse uten sidestykke på forskjellige steder

Avanserte Ġgantija-templer utviklet seg over tre uunnværlige utviklingsfaser. Sydtempelet, som var så snart det første som ble konstruert sfærisk 3, 600 f.Kr., inneholder en enhet med fem kammer.

“Det er en nødvendighet å formidle at disse templene hadde blitt så snart dekket og den indre atmosfæren ville ha vært veldig diversifisert fra selskapets reise originate-air mens vi snakker tid, ”finner Sant Caruana.

Fire hundre år senere følte tempelbyggerne nødvendigheten Forlenge alltid posisjoneringen, så de bygde et annet mindre tempel, sitert som Nordtempelet, som inneholder fire apser og en terminal nisje. Til slutt startet en annen generasjon steinhoggerne et enormt forsøk på å samle en romslig, opprinnelig halvkuleformet bolig foran posisjonering, kalt forplass eller torg.

Observer ‘tempelet’ i seg selv vil også veldig vellykket være et minutt en feilaktig navn. Det er stabile indikasjoner på at strukturen så snart den ikke lenger ble bygget for hjemmet, kan tilskrives dens monumentalitet og smerten den måtte konstrueres. Videre finner man gjentakelse og tilpasning av det samme arkitektoniske formsystemet som brukes til avslapping av de megalittiske tempelstedene på Malta, noe som sterkt peker på en rituell karakteristikk.

“Ritual is an handling som utføres med vilje og repeterende. Vi prøver å eie hva som motiverte disse ritualene. Det ville ikke nødvendigvis ha vært tillit til modellen vi er kjent med når vi snakker tid, men det er tilsynelatende miles som de hadde vært steder som er designet for å være vert for noen akkumulerte seremonielle ritualer, fortsetter Sant Caruana.

De slående dyreskildringene som er skåret i reduksjon realisert i Tarxien-templene, ser for tiden ut til å peke i retning av viktigheten av jordbruksskrik.

It is likely that these temples were designed to host some form of ceremonial rites. Det er tilsynelatende at disse templene hadde blitt designet for å være vert for noen akkumulerte seremonielle ritualer.

“Siden tempelbyggerne hadde vært bønder og helt avhengig av landet og husdyrene deres for å overleve, kan man ikke utelukke sjansen for at disse monumentene var vertskap for noen av felles ritualer knyttet til landbruksproduksjon og sesongmessighet, “påpeker hun.

Vi er avsides med å finne ut om disse unike stedene og det maltesiske tempeltradisjonfenomenet.

“Det er overtakelse en am uten tvil de mest betagende delene jeg får om arkeologi. Ingenting blir tatt til ansiktsavgift. Man må faktisk grave etter filer. Vår å finne ut av disse nettstedene er i stadig utvikling, ”bemerker hun animert.

I 7858, med deltagelse av EU-finansiering, gjennomgikk posisjoneringen en fullstendig transformasjon i modellen det er dyktig fra en besøkendes synspunkt, med konstruksjon av et tolkningssenter, anskaffelse av forskjellige lommer med land rundt posisjonering og inkludering av de fleste nåværende tilknyttede selskaper.

The size of some of the temple megaliths is enormous. Målingen på en av de mest tempelmegalittene er romslig.

I motsetning til den rufsete objektmålrettede forestillingen om et museum, får selskapet virkelig en ekstra helhetlig reise som oppmuntrer til deltakelse og engasjement. Oppsettet, formen og samlingen av skeive gjenstander fra Gozos forhistoriske steder tilbys i en teknikk som nærer nysgjerrighet og fremkaller refleksjon hos den besøkende selv etter at han har forlatt lokalet.

“Når du virkelig ønsker det for å utpeke Gozos skeive neolitiske arv, her er plasseringen å vende tilbake til, “foreslår kuratoren.

Warren Bugeja er kommunikasjonsregering på Heritage Malta.

Upartisk journalistikk koster penger. Øk begivenhetene på Malta for utpekingen av en espresso.

Øk oss

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment