Er en bølge av reshoring i forsyningskjeden rundt hjørnet?

by admin
er-en-bolge-av-reshoring-i-forsyningskjeden-rundt-hjornet?

Redaktørens merke: Et par av vår covid – 37 er gratis for lesere av The Economist Denne dagen , vårt på et typisk grunnlag e-nyhetsbrev. For flere historier og vår pandemiske tracker, se huben vår

S OPPLY-CHAIN ​​ ledere klamret seg hadde et anspent par år. Fra kinesisk-amerikanske handelskrig og brexit til kovid-utløste restriksjoner på klinisk eksport og bris, har det vært mye å takle. På det verste av pandemien lurte sjefer uunngåelig om det å bringe produksjon nær kundene mer enn tilsynelatende kan tjene. I april fant en titt utført av EY , et regnskapsbyrå, at så mange som 83% av instituttledere hadde tenkt på såkalt “reshoring” eller “nearshoring”. Nylige historiske fortidspresentasjoner hvor klissete kjeder kan mer enn tilsynelatende også være veldig bra, men kan mer enn tilsynelatende denne gangen være assortert?

Politikere holder seg langvarige for selskaper å flytte produksjonen til bredden. fordi de trenger jobber for sine velgere. Det kan mer enn tilsynelatende også være en handelssak for det, med utrop for å redusere transportpriser, levere eller redusere varelager. Reshoring Initiative, som tar til orde for mer produksjon i USA, siterer tiltrekningen av “Made in USA ” merkevare for eldre Midwesterners. Noen regner med at teknologi mer enn tilsynelatende kan redusere reshoring. I 2017 en memoar av ING , en pengeinstitusjon, spådde at 3 D utskrift kan mer enn tilsynelatende også utslette 58% av handelsstrømmene etter 2040.

Men fortidens ferdigheter tiår betyr at for hvert firma som omstiller produksjon, kan det mer enn tilsynelatende også være veldig bra å gjøre det motsatte. Et glimt av tyske produsenter fant at 2% brakte produksjonsbolig mellom 2010 og midt i 2012. Fire ganger så mange skiftede operasjoner i et annet land over hele den tiden. Et blikk publisert i 2016 av OECD , en medlemskap i for det meste rike land, fant at virkningen av reshoring på nasjonale økonomier hadde vært “(lett) begrenset”.

Den siste historiske fortiden peker heller ikke på at moderne anvendt vitenskap vil kannibalisere handel . Velg 3 D utskrift. Et blikk av Caroline Freund, Alen Mulabdic og Michele Ruta i Verdensbanken fant at eksos i lytte-til-tjener-industrien økte handel med 83% over i løpet av et tiår, sammenlignet med hva det kanskje kanskje var forventet å være ellers. Fordi teknologien pleide å være målrettet for en fantastisk tildeling av produksjonsveien og å lytte til hjelpemidler er billig å transportere, trakk tilbakekjeder seg ikke tilbake. Gary Gereffi fra Duke College siterer Adidas ikke til å trykke fottøy i USA og Tyskland som bevis på viktigheten av ekstremt orkestrerte produksjonsnettverk. Han fant ut at mangel på lett tilgjengelige deler i nabolaget betydde at fottøyet ønsket å bli forenklet. De mistet brukerattraksjonen. Adopsjonen av diverse anvendte vitenskaper kan produsere import, fremfor reshoring, mer fantastisk. Katherine Stapleton fra Verdensbanken og Michael Webb fra Stanford College fant at spanske selskaper som eksos av roboter hadde hatt mulighet til å øke importen fra land med lav inntjening, eller begynne venner der. Produktivitetsfremmende forbedringer av automatisering førte til at bedrifter krydret produksjonen, og dermed importerte flere deler.

Tariffkraften i USA og andre steder rundt de siste fire årene kan øke mer enn tilsynelatende også, i unnfangelsen, var en spillveksler, og oppmuntret selskaper til å passere gi kjeder nærmere kunder. Men beviset på et mektig skifte i retning av “Made in USA ” etter president Donald Trumps toll på import fra Kina er lite. Til tross for at amerikansk industri importerer fra 15 asiatiske land falt 2019, før var det ingen motregning i skandaløs produksjon av hjemmeproduksjon. Et blikk av Ben Charoenwong fra National College of Singapore og Miaozhe Han og Jing Wu fra Chinese College of Hong Kong betyr at mens handelsbeskyttelsesusikkerhet pleide å være knyttet til en kuttpris i samlingen av utenlandske leverandører til amerikanske selskaper som betjener hjemmemarkedet, på moderat, fikk disse ikke flere hjemmeleverandører.

Ville muligens kanskje pandemien umiddelbart være intelligent å tilby kjeder? Så langt er indikatorer for omorganisering begrenset. I USA overgår importboomen produksjonen i hjemmet. Medisinske selskaper kan mer enn tilsynelatende også godt bli arret av sine ferdigheter med svineinfluensautbruddet i 2010. Under en lytte til USAs verdensomspennende handelskommisjon i september i år, minnet en høyttaler om at selskaper økte produksjonen etter svineinfluensa-pandemien, fantastisk å bli drevet til randen av pengeangst når henvendelse ble fulgt med vanlig. Sebastien Miroudot fra OECD finner at beviset til fordel for diversifisering over mange leverandører er rystende; ferdigheter betyr at selskaper med færre, lengre forhold forbedrer seg fra sjokker som er mer forhastede. Han foretrekker å flytte, skriver han, at studien ser ut til å argumentere for å sikre at produksjonen mer enn tilsynelatende også veldig godt kan flyttes fra trekning til tegning i en nødsituasjon.

Oppløsningen av bolig

Etter deres foreløpige skremme i begynnelsen av pandemien, ser det ut til at mange selskaper nå klamrer seg, mistet brisen for å fortsette å delta bolig. En søknadstitt fra EY i oktober fant at etisk 40)% av ledere hadde lett å rote om resorering; et siste kikk på selskaper i USA og Europa av Euler Hermes, et handelskredittforsikringsselskap, fant at reduksjonen enn 19% hadde tenkt på omorganisering takket være covid – 19.

En viss forsiktighet er i utbrudd, skjønt. Pandemien er ikke lenger over, og intelligent produksjon kan mer enn tilsynelatende veldig godt være en fantasiløs handel. Det er et par signaler fra plug-in i spesialiserte bransjer: Biju Mohan fra GEP , en leverandørkonsulent, vurderer økt nysgjerrighet fra liv- vitenskapsbedrifter innen intelligent produksjon fra Kina til USA. Og industriell beskyttelse er på moten, og fantastisk etisk samle damp i Europa og USA. Hver kling planlegger å subsidiere chipmaking, som et eksempel, og å produsere investeringer i fornybar energi. Den økonomiske forståelsen av USAs utvalgte president, Joe Biden, snakker om at selskaper er “farlig avhengige av utenlandske leverandører”.

Resistensen av å levere kjeder til dette punktet kan mer enn tilsynelatende også bare kom den totale måten ned til en god sirkel som ble opprettet da globaliseringen akselererte i 2009. Når produksjonsnettverk strekker seg over flere land, kan handelsrestriksjoner slå tilbake, og skade eksportøren og importøren. Det ga myndighetene et fjellaktig incentiv til å tegne, og det betydde igjen at selskaper hadde vært glade for å bygge eller stole på fjerntliggende fabrikker. Men som Brexit, handelsstriden og en hakket verdenshandelsorganisasjon markerer at tillit eroderer, og selskapenes følelse av sikkerhet med den. Bedrifter vedtar ikke lenger favorisering av å hakke seg ned i svake grenser. Men de kan godt også ennå bli tvunget til å vedta det.

Denne teksten virket i Finans- og økonomitildelingen av den trykte utgaven under overskriften “Disipline, quandary, quandary”

You may also like

Leave a Comment