Epidemisk rebound og fugleinfluensa, Japan og Sør-Koreas økonomi led et dobbelt slag

by admin
epidemisk-rebound-og-fugleinfluensa,-japan-og-sor-koreas-okonomi-led-et-dobbelt-slag

Helt sikkert, høst og vinter er den store testen for forebygging av epidemier. Dessverre klarte ikke Japan og Sør-Korea å bestå testen på dette tidspunktet samme dag. Ja, svært patogene tilfeller av fugleinfluensa har dukket opp igjen, og det har utløst bekymringer for den fortsatte spredningen av fugleinfluensaepidemien. For Japan og Sør-Korea, hvis økonomier bare tar seg opp, er dette på ingen måte et signal som kan tas lett på.

Den nye kroneepidemien har kommet tilbake, og fugleinfluensaen har “lagt til kaos” igjen. Lokal tid 14, bekreftet Japans Shiga Prefecture-regjering at en kyllingfarm i Higashiomi City har oppdaget H5-undertypen høyt patogen aviær influensavirus . Shiga prefektur er dermed blitt Japans 47 prefektur i prefekturen 11 Et sted der fugleinfluensa dukker opp. Ifølge Xinhua News Agency dukket Japans første fugleinfluensasak 12 i vinter opp i Kagawa Prefecture i begynnelsen av denne måneden, etterfulgt av Fukuoka, Hyogo, Miyazaki, Nara, Hiroshima, Wakayama og Oita rapporterte også om utbrudd. Disse prefekturene er hovedsakelig konsentrert i det vestlige Japan.

Samme dag oppdaget to andebruk i Yeongam County, Jeollanam-do, Sør-Korea også to tilfeller av H5N8 fugleinfluensa, som skjedde sør for hovedstaden Seoul 384 kilometer unna. Det er forstått at dette er 11 saken 40 saken som dukket opp i Sør-Korea i vinter tilfeller av høypatogen fugleinfluensa. Sør-Koreas statsminister Ding Se-kyun 13 sa på dagen at det nå er en “nøkkelknutepunkt” å dempe spredningen av fugleinfluensaepidemien over hele landet. I følge data utgitt av departementet for jordbruk, skogbruk, husdyr og mat i Sør-Korea, fra og med 12, har Sør-Korea avlivet 440 Mer enn ti tusen fjærfe.

Alle de dårlige tingene ser ut til å ha kommet på denne dagen. I følge japanske medier 13 daglige rapporter viser fersk statistikk at antallet nylig bekreftede tilfeller i Japan nådde 3041 på en enkelt dag , Som er en ny høyde siden utbruddet av den lokale epidemien. Sør-Koreas sentrale antipidemiske mottiltakshovedkvarter 14 rapporterte også at Sør-Korea fra klokken 0.00 den dagen hadde nylig bekreftede tilfeller på en enkelt dag 1030 For eksempel er dette første gang den lokale epidemien brøt ut. For å oppnå dette vil Sør-Korea øke screeninginnsatsen, fra og med 14 i hovedstadsområdet for å etablere en ny 150 Flere midlertidige screening sentre for COVID-19 har utvidet omfanget av screening.

Epidemiens innvirkning på økonomien er fremdeles i fokus. I følge en rapport fra Kyodo News, på ettermiddagen 13, vil spørsmålet om Tokyo Metropolitan og Nagoya reisestøtteprogram “Trot To Shuttle” bli suspendert , Holdt den japanske statsministeren Yoshihide Suga konsultasjoner med ministeren for økonomisk regenerering Yasumi Nishimura, Kenhisa Aida Murakami og Chief Cabinet Secretary Katsunobu Kato i hans offisielle bolig. Etter det fortalte Nishimura media i den offisielle residensen at han ville fortsette å koordinere med den lokale regjeringen om denne saken.

Den tidligere “Trav til skyttel” bidro til den lokale økonomien, men med rebounden av epidemien er dette prosjektet åpenbart ikke lenger mulig. For tiden er Hokkaido og Osaka, hot spots for epidemien i Japan, ekskludert fra “Trav To Shuttle”. Ettersom den nye kronepidemien fortsatt sprer seg i disse to byene, vurderer den japanske sentralregjeringen å utvide restriksjonene.

Li Jiacheng, førsteamanuensis ved School of International Relations ved Liaoning University, sa at Japans epidemiforebyggende og kontrolltiltak ikke kan implementeres, og japanske statsborgere har ikke redusert utflukter på grunn av alvorlighetsgraden av epidemien. Hvis epidemien fortsetter slik, vil det sannsynligvis påvirke Tokyo-OL neste år. For Japan er det på den ene siden ikke i stand til å resirkulere internt, og på den annen side kan utenlandske turister ikke komme inn. Forventningen om å øke økonomien gjennom OL vil også forsvinne. Det er både bekymringer på kort sikt og bekymringer på lang sikt.

Yoshihide Sugas godkjenningsvurdering har vært den første som svarte. I henhold til resultatene fra meningsmålingene som ble utgitt av japanske medier 17 på dagen, er den siste støttesatsen for Yoshihide Suga-regjeringen 40%, som er lavere enn 12 resultatene fra den 7. 17 prosentpoeng; avvisningsgraden steg fra 36% til 49%. Mainichi Shimbun rapporterte at dette er første gang misbillettelsesgraden overstiger godkjenningsgraden siden etableringen av den nye japanske regjeringen i september.

Den samme situasjonen skjer i Korea. Siden måneden 12 har Sør-Korea flere ganger økt nivået av epidemiforebyggende respons. For tiden er storbyområdet og andre områder på nivå 2.5 og nivå 2. Sør-Koreas president Moon Jae-in uttalte at Sør-Korea opplever den “største krisen” siden epidemien brøt ut. Hvis spredningen ikke kan kontrolleres, kan responsnivået til epidemien bare justeres til det høyeste nivå 3. Oppgradering av responsnivået til epidemiforebygging til nivå 3 betyr at økonomien vil stoppe igjen – 10 folkemengder eller mer er forbudt, kinoer, stadioner osv. Er stengt, skoler Frakoblet undervisning ble stoppet, de fleste institusjoner vedtok hjemmekontorarbeid, og offentlig transport reduserte kapasiteten.

Det sørkoreanske Think Tank Development and Research Institute ga tidligere ut en rapport som sa at den tredje bølgen av epidemien vil kaste økonomien i en nedtur, og innenlandsk etterspørsel, hovedsakelig tjenesteytende næringer, vil svekkes. Det koreanske statistikkontoret nevnte det 49. 7% av respondentene sa at epidemien har forårsaket arbeidsledighet eller alvorlig påvirket inntektsnivået.

Li Jiacheng nevnte imidlertid også at det mer heldige er at det koreanske folket har en relativt høy grad av samarbeid om forebygging og kontroll av epidemien. Hvis epidemiske forebyggende tiltak er på plass i løpet av få uker, kan det være en reversering. I tillegg, selv om Sør-Korea har planer om å kjøpe vaksiner, har Trump tydelig uttalt at vaksiner i USA blir prioritert, og det er vanskelig å si om vaksinene i Sør-Korea vil være på plass. I tillegg er transport og vaksinering av vaksiner også problemer. I det hele tatt kan vaksiner bare være bra, men forebygging og kontroll bør være i fokus. Tidligere hevet et ratingbyrå ​​den totale økonomiske vekstraten i Sør-Korea i år, men epidemien i Sør-Korea er allerede veldig alvorlig, og undertrykkelsen av økonomien kan også være veldig åpenbar.

(Ansvarlig redaktør: Zhao Anni (praktikant), Li Dong)

You may also like

Leave a Comment