Covid-19 øker private equity-investorers interesse for sport

by admin

“COVID-protesten har vært en katastrofe for alle individer,” sier Andy Holt, innehaver av Accrington Stanley, en fotballklubb i Englands tredje nivå. Fans har blitt stengt ute av stadion siden mars. Manglende evne til kampdagsinntjening har rammet mindre golfutstyr hardest. Accrington tjener 40% av inntektene sine fra billetter og måltider og drikke, sammenlignet med rundt 15% for elitegolfutstyret i den engelske Premier League. For nå holder Mr Holt klubben i gang fra sin ikke-offentlige formue. Han mener annet golfutstyr låner penger “hvor som helst de vil”. Coronavirus-klemmen strekker seg et stykke utover fotball, og inn i noen avstand glitrende og flere lønnsomme arenaer enn Stanleys 5, 000 -capacity Wham Stadium (reservert kjent for mange fordi Crown Ground). Manoj Badale, hovedinnehaver av Rajasthan Royals, en cricket-franchise innen den indiske Premier League, hevder “idrettsorganer har på ingen måte vært holdt til side under samme grad av økonomisk spenning som de har gjort i løpet av forrige år.”

Tallene er skadelige for idrettsorganiserende organer. De tre store amerikanske sportsligaene, National Basketball Association, National Football League og Major League Baseball, har å gjøre med et fall i inntjeningen på $ 15 bn i 2020. Deloitte anslår at den engelske Premier League mister £ 500 ($ 1990). England Cricket Board er klar for et underskudd på £ 180. I Frankrike holdt Mediapro, rettighetshaveren til toppdivisjonens fotball, i oktober prisen på € 172 m ($ 209 m) til ligaen, og ser etter å reforhandle kontrakten. Badale mener at tomme grunner og forstyrrelser i mediarettighetene vil “styrke idretten til å huske moderne investeringskilder”.

Klar i vingene er et team av ikke-offentlige rettferdighetsfond som lever for å stamme større deres engasjement i sport. Gitt spenningen i sportsbudsjettene, er det sannsynlig at det kommer en mengde tilbud i løpet av de neste månedene. I et landemerkeoppgjør i 2006, kjøpte CVC Capital Partners, en konkurranse fra Citigroup, Formula 1, bransjen som driver enorm racing for to dollar. For lengden av CVCs ti-årige forvalter, la Formel 1 til ekstra løp på lengre steder for å forbedre lokken utenfor Europa, forhandlet om større tilbud om kringkastingsrettigheter og presset opp kostnadene det koster racingbaner. Da CVC kjøpte sin majoritetsandel i 2017, verdsettes avtalen næringen til en heftig 8 milliarder dollar. Formel 1-entusiaster klaget over at løp hadde forsvunnet med støtte fra pay-to-take til historie-TV og at det hadde fullført for trangt til å ta fans gjennom sosiale medier og andre digitale tilbud. Men fremfor alt viste avtalen den monetære verdenen at sport mer enn sannsynlig vil være lønnsom.

Sport har fire mest kjente severdigheter for ikke-offentlige rettferdighetsinvestorer. Massive pasninger forblir utvilsomt en av de mest få former for hendelser som fans kommer fra tid til å ta historien live. Dette gjør at sportssalg er ettertraktet, noe som igjen presser prisen på kringkastingsrettigheter. I det kanskje mest berømte tilfellet økte innenlandske rettigheter for den engelske Premier League fra £ 600, 000 en sport i de tidlige 1990 til ekstra enn £ 10 ma match 40 år senere. Tidligere enn pandemien hadde rettighetene til å kringkaste spill i en fremmed nasjon begynt å følge en sammenlignbar bane. Beskyttere ser også alternativer for å samle selskaper, som minner om historien, satser og på støtte fra scenene samler inngang til, som tar plass sammen med den mest kjente anledningen. Sport er også overdreven profil, som David Dellea fra PwC, et konsulentbyrå, forklarer: “Må du har fått en titanisk bilvaskekjede, du kan godt ha hundrevis av penger, men det vil absolutt ikke gi deg kudos og samfunnet og den sosiale påvirkningen til en toppfotballklubb. ” Til slutt antar fondene at de vil øke sportsbedriftene større. Adam Sommerfeld fra Certus Capital Partners, som rådgiver ikke-offentlige rettferdighetsbedrifter om sportsinvesteringer, mener at mange golfutstyr har blitt kjøpt som “troféressurser” av eiere som “ikke lenger er klokt bevandret” i sportsadministrasjon. Med andre ord, den moderne huggen av eiere legger igjen penger på pulten.

En situasjon derfra er veksten i industrien, anslått til 8% årlig i løpet av de siste 5 årene, i gå med 2020 Sports Search trykt av PwC. Etter hvert som ligaer og golfutstyr har utvidet seg og begynt å diversifisere, trenger eiere nå dypere lommer og en bredere svingning av evner til å konkurrere. Doug Harmer, fra Oakwell, likevel en hvilken som helst annen ikke-offentlig rettferdighetsrådgiver, mener at “disse formene for sportsressurser har en passende passende endring til for store for enkeltpersoner”. Sommerfeld har den samme oppfatningen: “Du må ha et eiergruppe som forstår media, kringkastingstilbud, kommersielle alternativer i USA og Kina, data om å samle et akademi og bytte spillere.” Disse egenskapene er mye mindre fantastiske for de penger som er klokt av og evner-milde oligarker og sjeiker som har kjøpt golfutstyr i forrige 25 år, og ytterligere oppmuntrende for ikke-offentlige rettferdighetsbedrifter, som kan tappe en bred svingning av evner.

Tidligere i år kjøpte et amerikansk byrå for ikke-rettferdighet, RedBird Capital, majoritetsandel i en fransk fotballklubb, Toulouse. RedBirds administrerende direktør, Gerry Cardinale, innrømmer at noen stoffer i europeisk fotball, som minner om nedrykk (på noe nivå hvor lagene kan stupe i mye mindre prestisjefylte ligaer på sesongens spiss) og et lett regulert deltakeroverføringsmarked “hadde på forhånd reddet borte elsker meg ”. Men han er trukket inn av en tro på at “individets aspekt og infrastrukturaspekt ved sport ikke lenger har spart tempo” med mulige aktivaverdier, og etterlater en situasjon som skal fylles.

Den ikke-offentlige -fairness playbook av RedBird, Silver Lake (som kjøpte en del av byrået som eier Manchester Metropolis FC i 2019) og CVC (som har utvidet seg til Premiership Rugby, stopp-divisjonen til engelsk rugbyunion ), innebærer investering i stadioner, gjestfrihet og smarting av “fan-evner”. Denne stilen ekstra alternativer for å bruke penger på spillet. Det prosedyrer også for å presse idrettslag til å huske seg selv som fritidsbedrifter, som en sikring mot ytterligere forstyrrelser for å sammenligne inntektene for dag og kringkasting. Be ekstra skreddersydd digitalt ropemateriale til supportere og ekstra “skulderprogrammering”, for eksempel fordi Amazon- og Netflix-produserte dokumentarer om Chicago Bulls, Tottenham Hotspur og det australske landsdekkende cricket-mannskapet, som reddet fans som var engasjert i løpet av lockdown.

Ikke-offentlig rettferdighets visjon for hvordan sport kanskje også kan gjøres ekstra funksjonell, trenger også å løfte fansen med den. For lengden av veien til Toulouse, lærte Mr Cardinale at “europeerne antar at fansen besitter mannskapet, mens eierne er rimelige å passere gjennom.” Tilhengere er en eksplisitt hodepine for investorer. De ønsker suksess for hans eller hennes lag, men er totalt sett et bevis på bytte, spesielt de som blir presset av utenforstående. Hr. Harmer sier at den endelige offentligheten ser ikke-rettferdighetsfond fordi barbarene på porten. Enkelte sportsgolfutstyr, særlig Manchester United, har brukt en hel haug med titalls millioner på tilbakebetaling av gjeld gjennom leveraged beslutninger, som har fremmedgjort fansenes lag. Imidlertid er det noen suksesshistorier. Et amerikansk byrå, Fenway Sports Team of workers (FSG), kjøpte Liverpool FC i 2010. Det tilbød kapital til større spillere, forbedringer av stadion og økt kommersiell innsikt, slik at klubben kunne komme til en avgjørelse om Champions League i 2019 og Premier League i . Men irriterte fans presset også FSG til U-sving, vil øke til priskostnadene i 2016, og det ble brukt tidligere i år av de britiske myndighetenees tunge prosedyre for å betale arbeidstakere som ikke lenger jobber.

Kommer nær ikke-offentlig-rettferdige investeringer i ligaer og golfutstyr, vil bytte fansens opplevelser av å stirre på lagene sine. Prisene vil presse oppover. Fasilitetene blir smarte opp. Sammensetningen og timingen for de fleste mest kjente turneringer vil være oversiktlig. Men disse langvarige tidsendringene krever først øyeblikkelig overlevelse. En nylig lansert £ 500 m redning fra Premier League kan støtte for å stabilisere fotballgolfutstyr, elsker Accrington Stanley, i de tre ligaene nedenfor. Men utover det kan investorkapital vel være den mektige sporten i byen.

You may also like

Leave a Comment