Covid-19 øker private equity-investorers interesse for sport

by admin
covid-19-oker-private-equity-investorers-interesse-for-sport

“COVID-ordren har vært en elendighet for alle amerikanere,” sier Andy Holt, innehaveren av Accrington Stanley, en fotballklubb i Englands tredje nivå. Fans hadde blitt stengt ute av stadion siden mars. Mangelen på kampinntjeningsinntjeningen har rammet mindre klubber hardest. Accrington tjener 40% av inntektene sine fra billetter og måltider og drikke, i motsetning til rundt 15)% for eliteklubbene innen den engelske Premier League. For nå holder Mr Holt klubben i gang fra sin private formue. Han mener andre klubber låner penger “hvor de enn vil”. Coronavirus-klemmen strekker seg et stykke utover fotball, og til noen avstander glitrende og mer lønnsomme arenaer enn Stanleys 5, 10 -evne Wham Stadium (rolig kjent for mange fordi Crown Ground). Manoj Badale, hovedinnehaver av Rajasthan Royals, en cricket-franchise innen den indiske Premier League, hevder at “idrettsaksjonsorganer på ingen måte er satt under den samme fasen av monetært press som de henger i løpet av året før.”

Tallene er råtne for idrettsaksjoner som organiserer organer. De tre høykvalitets amerikanske ligaene for sportsaksjoner, National Basketball Association, National Soccer League og Principal League Baseball, står overfor et fall i inntjeningen på $ 15 bn i 2020. Deloitte anslår at den engelske Premier League vil tape £ 500 m ($ 1990). England Cricket Board ber om et underskudd på £ 180. I Frankrike holdt Mediapro, rettighetshaveren til toppdivisjonen i oktober, tilbake gebyret på € 172 m ($ 209 m) til ligaen, og prøver å anskaffe seg for å reforhandle kontrakten. Badale mener at tomt grunnlag og forstyrrelser i mediarettighetene vil “drive sportsaksjoner til å ta hensyn til opprinnelige investeringskilder”.

Klar innen vingene er et nabolag av personalfond som er opptatt av å forlenge deres engasjement i sport. Gitt presset på budsjettene til sportsaksjoner, vil det sannsynligvis gå et løp i løpet av de neste månedene. I et landemerkeoppgjør i 2006, utstyrte CVC Capital Partners, en traipse-off fra Citigroup, Formula 1, bedriften som driver gigantisk-prix motorsport, for $ 2 milliarder. I løpet av en uspesifisert tid i fremtiden for CVCs tiårige forvalter, la Formel 1 til flere løp i lengre strøk for å fange sin sjarm utenfor Europa, forhandlet om større kringkastingsrettigheter og presset opp kostnadene det koster racingbaner. Da CVC utstyrte sin majoritetsandel i 2017, verdsettes avtalen virksomheten til en heftig $ 8 milliarder dollar. Formel 1-entusiaster klaget over at løp hadde forsvunnet ved hjelp av pay-to-peek TV og at det hadde utført for lite til å foretrekke følgere via sosiale medier og andre digitale tilbud. Ikke desto mindre viste avtalen fremfor alt den monetære verden at sport kanskje uten tvil dessuten veldig smart kan være lønnsom.

Sport har fire hovedmål for private equity-handelsmenn. Betydelige kamper forblir antatt å være noen av de svært få stilarter av begivenheter som tilhengere fabrikerer tid til å se på. Dette gjør annonsering og markedsføring i spillet ettertraktet, noe som igjen presser verdien av kringkastingsrettigheter. I utvilsomt først og fremst den mest berømte forekomsten, økte innenlandske rettigheter for den engelske Premier League fra £ 600, 000 et spill i begynnelsen 2006 til høyere enn £ 10 ma match 25 år senere. Tidligere enn pandemien begynte rettighetene til å kringkaste videospill i en fremmed nasjon å bruke samme bane. Investorer har også hemmelige agentalternativer til byråer, som ligner på fantasi, som satser og ved hjelp av scenene oppdager adgang til, som tar plass ved siden av hovedkampen. Sport kan kanskje til og med være overdreven profil, som David Dellea fra PwC, et konsulentfirma, forklarer: “Bør du kanskje utvilsomt henge en enorm bilvaskekjede, kan du utvilsomt produsere en hel haug penger, likevel fullstendig ikke kommet opp med kudoer og nettverk og den sosiale virkningen av en toppfotballklubb. ” Sist, midler formidler de vil drive sportsaksjoner høyere. Adam Sommerfeld fra Certus Capital Partners, som gir råd om private equity-selskaper om investeringer i sportsaksjoner, mener at mange klubber hadde blitt utstyrt som “troféressurser” av boligeiere som “ikke er smart bevandret” i ledelse av sportsaksjoner. I andre setninger legger den nåværende delen av boligeiere igjen penger på pulten.

En grunn til akkurat her er løftet til bedriften, anslått til 8% i året gjennom de siste 5 årene, i takt med 2020 Sportsaksjoner Perceive utgitt av PwC. Etter hvert som ligaer og klubber henger ut og begynner å diversifisere, trenger boligeiere nå dypere lommer og et bredere spekter av ferdigheter for å konkurrere. Doug Harmer, fra Oakwell, en annen private equity-rådgiver, mener at “disse stilene av sportsaksjoner ressurser henger oppreist blir for høy kvalitet for folkens”. Sommerfeld har den samme oppfatningen: “Du må henge et eiernabolag som forstår media, kringkasting, industrielle alternativer i USA og Kina, opptegnelser over planlegging av et akademi og forandring av spillere.” Disse trendene er mye mindre gunstige for de velstående og evne-lette oligarkene og sjeikene som henger utstyrte klubber i forrige 25 år, og mer oppmuntrende for private equity-selskaper, som kan benytte seg av en bred kompetanse.

Tidligere i år utstyrte et amerikansk private equity-selskap, RedBird Capital, en majoritetsandel i en fransk fotball. klubben, Toulouse. RedBirds administrerende direktør, Gerry Cardinale, innrømmer at noen evner i europeisk fotball, i likhet med nedrykk (der grupper kan falle i mye mindre prestisjefylte ligaer på sesongens live) og et lett regulert spilleroverføringsmarked “hadde på forhånd holdt bort gutter som meg”. Ikke desto mindre har han blitt trukket inn av en forestilling om at “det av oss aspekt og infrastrukturaspektet av sportshandlinger henger ikke holdt tempo” med ferdighetsverdier, og etterlater et hull som skal fylles.

Det personlige- equity playbook av RedBird, Silver Lake (som utstyrte en andel av firmaet som eier Manchester Metropolis FC i 2019) og CVC (som har utvidet seg til Premiership Rugby, hovedavdelingen for engelsk rugbyunion) , inkluderer investering i stadioner, gjestfrihet og smarting av “fan-evner”. Dette moter flere alternativer for å bruke penger på sporten. Det presser også sportsaksjonsgrupper til å ta hensyn til seg selv som fritidsbyråer, som en sikring mot ekstra forstyrrelser i kampdag og kringkastingsinntekt. Be mer skreddersydd digitalt skrik til supportere og mer “skulderprogrammering”, for eksempel fordi Amazon- og Netflix-produserte dokumentarer om Chicago Bulls, Tottenham Hotspur og det australske cricketlandslaget, som holdt tilhengere engasjert under nedlåsingen.

Private equitys visjon for hvordan sport kanskje også kan gjøres mer verdifull, ønsker også å bringe tilhengerne med seg. I en uspesifisert tid i fremtiden på veien til Toulouse, fant Cardinale ut at “europeerne formidler medfølgerne i besittelse av teamet, mens boligeierne går rett opp.” Tilhengere gir handelsmenn hodepine. De ønsker suksess for gruppene sine, men de er likevel veldig immune mot å variere, spesielt de som blir presset av utenforstående. Hr. Harmer sier at publikum ser private equity-fond fordi barbarene på porten. Noen idrettsaksjonsklubber, særlig Manchester United, brukte hundrevis av hundrevis av hundre på tilbakebetaling av gjeld via leveraged take-outs, som henger fremmedgjorte følgers grupper. På den annen side er det noen suksessopplevelser. Et amerikansk firma, Fenway Sports actions Community (FSG), utstyrte Liverpool FC i 2010. Den utstyrte kapital for høyere spillere, forbedringer av stadion og bedre industriell innsikt, slik at klubben kunne bevare Champions League i 2019 og Premier League i 2020. Ikke desto mindre tvang irriterte tilhengere også FSG til U-svinger på økning av verdikostnader i 2016 og dets ansettelse tidligere i år av britiske myndigheters plan for å betale ansatte som ikke jobber.

Kommer nær private equity-investeringer i ligaer og klubber vil endre følgers opplevelse av å se på gruppene sine. Kostnadene vil skyve oppover. Bedrifter vil sannsynligvis bli smurt opp. Sammensetningen og tidspunktet for viktige turneringer vil sannsynligvis bli vurdert. Likevel krever disse langvarige tidsendringene først ikke evig overlevelse. En nylig lansert £ 250 redning fra Premier League vil støtte stabilisering av fotballklubber, som Accrington Stanley, innenfor de tre ligaene nedenfor. Likevel utover det, kan investorkapital kanskje utvilsomt dessuten veldig smart først og fremst være det enkleste spillet i byen.

You may also like

Leave a Comment