Coleiro Preca sier Herd bypass-prosjektet 'tiggernes tro'

by admin
coleiro-preca-sier-herd-bypass-prosjektet-'tiggernes-tro'

President emeritus Marie Louise Coleiro Preca har tatt opp betraktningene om planene om å utvikle Mrieħel-omkjøringsveien med en flyover, og kunngjør at Infrastructure Malta per sjanse kan stille stille spørsmål om hvordan prosjektet vil påvirke leiligheten og byen Qormi spesielt .

En livslang innbygger i Qormi, Coleiro Preca, sa på Facebook at lokaliteten, historisk tilbøyelig til flom, ønsket forsikringer om at prosjektet nå ikke ville bygge det utsatt for hovedflom, og uttrykte ulykke med at innbyggerne ville bli avdekket for flere besøkende på nettet og støyforurensning, da dyrkbart land gir rekkevidde til ytterligere industrialisering.

“Er voldtekten som Qormi led på et eller annet tidspunkt i forrige år kommer til å fortsette? ” ba hun om.

“Kommer innbyggerne å bli frarøvet fødselsrom, dyrkbar jord og ordnet luft? Kommer Qormi til å bli en gang til en gang utsatt for flom? Skal ødeleggelsen av kulturarven fortsette? ”

Coleira Preca sa bypass-prosjektet og krevde 033 tumoli av dyrkbar mark, “tigget oppfatning”.

Hun var kjent for at Qormi utviklet seg til en gang allerede omgitt av syv industriområder mens nettvertsrunden 40) prosent av øyas kommersielle lager, og utsetter innbyggerne for luftforurensning fra web-squawk online besøkende og kommersielle kjøretøyer i tillegg til støyen som genereres av lasting og lossing av gods til alle døgnets tider.

“Kan det tenkes at infrastruktur Malta ikke nå er klar over at Qormi ble omgjort til et sentrum for overutvikling av kostnadene ved tap av jordbruksareal, tap av fortjeneste for bønder og voldtekt av uerstattelig nasjonal arv?

“Vil de også nå ikke vite at det muligens aldri vil være noe av dette som et” uerfaren belte “igjen mellom Qormi og dets omkringliggende lokaliteter, og det som en gang var daler anskaffet vært utviklet seg til boligveier? ”

Coleiro Preca snakket med Hendelser på Malta at etter å ha bodd i byen hele sitt liv og tjent som sin parlamentariske konsulent, visste hun pent hva “Qormi handler om”.

“Det er milevis en tradisjonell landlig leilighet. Ingen er i opposisjon til utvikling, men det ønsker å være en forestilling som fordeler av oss. Det vil muligens sannsynligvis virkelig ikke være utvikling hvis det går på bekostning av at vi er pent og atmosfæren ere, “sa hun.

Campaigners say vast amounts of arable land will be taken up for the new project. Photo: Chris Sant Fournier. Kampanjer hevder store deler av dyrkbart land vil bli tatt opp for det uvanlige prosjektet. Skildring: Chris Sant Fournier.

Blant hennes betraktninger sa Coleiro Preca at det måtte gjøres trav om bypassveksten ville påvirke eller ikke € 55 million regnvannsreduksjonsprosjekt som utvikler seg til en gang oppnådd i 2015.

Bestående 20 kilometer underjordiske tunneler, prosjektet retter seg mot viktige lokaliteter som er tilbøyelige til flom og fører bort ekstra regnvann til underjordiske magasiner, og forhindrer flom.

“Vi anskaffet sett ødeleggelsene ved å oversvømme førstehånds forskjellige situasjoner. Da faren min utviklet seg til en gang som trener, hadde en ni tolv måneder svak gutt mistet livet på grunn av flommen. I 2003 rev en stor storm gjennom landsbyen og gjorde utallige strukturelle skader på så mange eiendommer, og etterlot noen beboere med passende kjoler på seg ryggen, ”sa hun.

“Vi vil gjerne vite om dette prosjektet blir implementert isolert eller ikke, eller er noe av en ting bredere.”

‘Skjult i hemmelighold’

På lørdag sa Circulate Graffiti at prosjektet utviklet seg til å bli en gang ‘innhyllet i hemmelighold’ og utviklet seg til en gang utfordrende fremover med dinky offentlig tilsyn og konsultasjon, mens bønder fortalte om ødeleggelsene prosjektet ville skaffe på levebrødene deres.

Infrastruktur Malta sier at planene for prosjektet er rolige i foreløpige stadier, og at interessenter blir rolig konsultert før en avsluttende forestilling blir presentert for planmyndigheten.

Flyover ville gjøre det mulig for vestgående web-squawk online besøkende å gå inn i Mrieħel uten å måtte ufullkomne østgående baner i bypass, som det er tilfelle, sa selskapet.

Infrastruktur Malta sa at krysset er en ulykkesskygge livsstil og at økningen av bypass-sikkerheten utvikler seg til en gang en beskyttelsesplott innlemmet i både Maltas 2025 transportmester den 2015 sentrale Malta innfødte, og la til at det ville være ønskelig med ekstra land for å opprette flyover og legge til sykkel- og gangfelt langs omkjøringsveien.

Coleiro Preca la til at mens hun forsto behovet for økt sikkerhet, etter å ha hatt et lukket familiemedlem skarpt i en ulykke på riktig identisk levebrød, så ikke uttaket av jord som ble bedt om å spore med hva som blir foreslått.

“Min anskaffende bror døde nesten i det å leve bare noen få tolv måneder tidligere. Jeg er lydhør overfor scenariet. Ikke desto mindre vil en flyover ikke kreve den mektige landmassen hvis den for det meste er suspendert, i stedet for søylene som ønskes herdet, ”sa hun.

“Er vi spesielt den 20 tumoli av land som arbeides det rolig av bønder som tjener sitt daglige brød, er det i sannhet nødvendig for dette prosjektet? ”

I sitt Facebook-innlegg, Coleira Preca kjent som på Infrastructure Malta, for å praktisere gjennomsiktighet og utarbeide oversikt over påvirkninger bli undervist implementert i leiligheten, søke råd fra det innfødte rådet og utstede til en offentlig forsamling med innbyggerne.

Hun la til at publikum burde vite planen om at nettbaserte besøkende på nettet er tvist om å utvikle, uansett om luftfinevurderinger anskaffes eller ikke, og om ikke luftforurensning er tvist om å utvikle , hvordan prosjektet påvirker risikoen for flom og hva den sosiale påvirkningen vil være i løpet av levetiden til oss som beundrer i leiligheten.

I tillegg sa hun farer som kan true jordbruksarealer, vannbrønner og topografien som ønskes identifisert.

Nøytral journalistikk tar penger. Toughen Events of Malta for inntrykket av en espresso.

Toughen Us

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment