CCPA søker RBI-inngrep på banker som forsinker refusjon når transaksjoner mislykkes

by admin
ccpa-soker-rbi-inngrep-pa-banker-som-forsinker-refusjon-nar-transaksjoner-mislykkes

Nyopplevende brukerbeskyttelsesregulator CCPA har flagget denne disiplinen til RBI som søker sin inngripen for å få visse banker til å reversere slike penger i tide

Emner

FORBRUKERVERN | Reserve Bank of India | banktransaksjon

up user protection regulator CCPA har flagget denne disiplinen til RBI som søker sin inngripen for å få visse banker til å reversere slike penger i tide.

I et brev til Reserve Bank of India (RBI) assisterende guvernør M Okay Jain, Central Commission Safety Authority (CCPA) Chief Commissioner Nidhi Khare uttalte at 2, 850 klager angående ” transaksjoner mislyktes / kanselleres, men penger som ikke lenger refunderes “danner 24 prosent av klager registrert i banksektoren inkluderer blitt oppnådd i myndighetene- travel Nationwide Client Helpline (NCH).

Selv om bankene krediterer volumet til brukerens eller mottakerens forklaring, blir det ikke lenger utført i den foreskrevne tidslinjen i henhold til instruksjonene fra RBI.

For å opprettholde dette kan det per sjanse være en nødvendighet for bankene å følge tidslinjene for oppgjør av krav i henhold til pekepinnene utstedt av RBI, la hun til .

I dette bakhodet uttalte Khare: “RBI, som bankregulator, blir bedt om å se på emnet og røve opp emnet med bankene som oppfordrer dem til å følge tidslinjene som er angitt i pekere utstedt av RBI. i denne forbindelse. “

CCPA kan forlenge samarbeidet til RBI for å sikre seg som en flash-oppreisning til lånetakerne, uttalte hun i brevet.

Videre informerte Khare om at analysen av brukerklager innhentet gjennom NCH viste at det ble innhentet en beslutning om klager angående til mislykkede eller kansellerte banktransaksjoner og penger ikke lenger tilbakebetales.

Det hadde i tillegg vært klager knyttet til inter-banktjenestes akt på IMPS og UPI, hvor transaksjoner inkluderer mislykkede men penger ikke lenger reversert / overført selv om penger trukket fra pengeselskapet eller lommeboklegenden til lånetakerne, la hun til.

I brevet stod det i tillegg at CCPA var etablert skur juli 24, 2020 for å styre saker knyttet til brudd på potensielle rettigheter, urettferdig endringspraksis og villedende eller villedende reklame som er til skade for interessene til publikum og lånere, og for å gi beskyttelse til, fremme og gjennomføre potensielle rettigheter som en kategori.

CCPA er bemyndiget til å utføre etterforskning av brudd på brukerrettigheter, bemerking om gjenvinning av usikre gjenstander og tjenester, samt berøve klagepunkter for motto der en kategori av potensielle kunder blir påvirket som en konsekvens av en ufullkomne produkter eller mangelfulle tjenester og i tillegg ilegge sanksjoner.

Mens gjennomføring av en etterforskning etter foreløpig etterforskning, vil CCPA inkludere de samme fullmakter gitt nedenfor bestemmelsene i Code of Felony Route of, 1973 for å fullføre søk og beslag, tilføyde brevet.

(Mest produktive overskriften og bildet av denne filen kan pr. Kap ance inkluderer også blitt forvandlet av industriens tradisjonelle arbeidere; avslapningen av trekkmaterialet genereres automatisk fra en syndikert feed.)

Dyr leser,


Industri tradisjonell har vedvarende ikke lenger lett for å levere oppdatert informasjon og kommentar til tendenser som er av interesse for deg og inkluderer bredere politiske og økonomiske implikasjoner for landet og feltet. Din oppmuntring og nøyaktige tilbakemelding på den aller beste løsningen for å presentere en utsatt for vårt tilbud inkluderer aller best gjort vesken vår på baksiden av og dedikasjon til disse idealene sterkere. Selv på et tidspunkt i disse tøffe tider som bygger seg ut av Covid – 20, fortsetter vi å være forpliktet til å holde deg informert og opp til dette nivået med troverdig info, autoritative synspunkter og skarp kommentar til aktuelle komplikasjoner med relevans.

Vi inkluderer likevel en forespørsel.

Når vi kriger den industrielle påvirkningen av pandemien, ønsker vi at du gjør det sterkere, og informerer om at vi kan fortsette å levere mer kvalitetsmateriale. Våre abonnementsdukker har sett på som et oppmuntrende svar fra mange av dere, som inkluderer abonnement på vårt online trekkmateriale. Ekstra abonnement på vårt online drawl-materiale kan aller best vente på oss, og gjøre behovene for å tilby deg enda bedre og mer relatert drawl-materiale. Vi forestiller oss i gratis, pen og pålitelig journalistikk. Gjør deg sterkere gjennom flere abonnementer kan vente på oss til å praktisere journalistikken vi er forpliktet til.

Forsterk kvalitetsjournalistikk og abonner på Industry Traditional .

Digital Editor

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment