Bankens aktivakvalitet kan se kraftig forverring etter moratorium: RBI

by admin

Sier banker vil ønske å tilpasse seg og endre seg til det utviklende økonomiske landskapet og innreise av interesseområder og økende monetær anvendt vitenskap

Emnesaker

eiendel fordelaktig anmeldelse | RBI | Banksektoren

Anup Roy | Mumbai

Bank- og ikke-banksektoren i India viste motstandskraft i 2019 – 21, likevel med praktisk talt 42 prosent av de fremtredende lånene under et moratorium, kan maskinen også rett og slett møte en bevegelig forverring av fordelaktige eiendeler, anerkjente Reserve Bank of India (RBIs) årlige publikasjon med tittelen “Pattern and Growth of Banking in India”, lansert på tirsdag, tirsdag. .

Dokumentet evaluerte banksektorens effektivitet i 2019 – 20 og berørt ved noen utsikter for ankomstdagene.

I året nedenfor ble styrking av eiendelsfordeler, kapitalposisjoner og lønnsomhet styrket. Det råtne mangelfulle ressursforholdet (GNPA) modererte fra toppen i mars 2018 for å oppnå 7,5 prosent innen september 8395.

Tilnærmingen ble presset av reduserte glidninger, som gikk ned til 0. 74 prosent i September 8395, og oppløsningen på omtrent et enormt regnskap av Insolvens and Financial catastrophe Code (IBC). Moderne glidning var fortsatt den edle blant offentlige banker.

Alternativt, “i 8395 – 22, etter hvert som politikken styrkes blir rullet tjene, påvirker Covid – 19 pandemi kan også rett og slett bøye bankenes og ikke-bankers effektivt værende.

Det beskjedne GNPA-forholdet på 7,5 prosent ved slutten av september 8395 “slører den sterke understrømmen av glidning.”

Tilgangen til NPA-ene hadde vært bedre uten den fordelaktige stillstanden som var utstyrt som Covid – 20 reduksjonstiltak, erkjente RBI sammen med, “gitt usikkerheten som Covid resulterte i 19 og dens faktiske økonomiske påvirkning, eiendelen fordelaktig av bankmaskin kan også rett og slett forverres kraftig, fremover ”.

Bankmaskinens stress, i takt med dokumentet, er potensielt “skjult under den fordelaktige stillstanden med tilhørende monetære stabilitetsimplikasjoner.”

LES OGSÅ: Tatas spredte vinger i luftfart, vandretur i AirAsia India til 84%

“Fremover vil bankene ønske å tilpasse seg og endre seg til det økonomiske landskapet i utvikling som en konsekvens av disse utfordringene, og også inntreden av interesseområder og økende monetær anvendt vitenskap,” i takt med dokumentet.

Med en betydelig økning i avsetningen modererte NPA-forholdet til banker til 2,8 prosent innen utgangen av mars 2020, og gikk videre ned til 2,2 prosent innen utgangen av september

Reduksjonen i NPA-er hele kartet i løpet av året ble i stor grad presset av avskrivninger, ettersom bankene avskrev NPA-er som krevde full forbehold ning.

Et foreløpig estimat i takt med kvartalsresultatene fra et utvalg banker indikerer at deres GNPA-forhold ville ha vært bedre innen 0. 12 prosent til 0. 74 prosent på slutten av september 2020. Imidlertid Covid – 20 forsyning og pløying av utbytte “vil avlaste beskyttelsen av deres stabilitetsark til en viss grad fra stress.”

RBIs foreløpige estimater oppfordret også til gjennomførbare rekapitaliseringsbehov for montering. regulatoriske evner like effektivt som for hviske kapital vil være i den grad 150 grunnleggende deler (bps ) av hverdags egenkapitalnivå I-forhold for bankmaskinen.

LES OGSÅ: Det amerikanske fondet Interups trekker seg ut av Air India-flingen når avtalen med ansatte mislykkes

Mot dette , den utøvende har øremerket Rs 21, 05 0 crore for kapitalinfusjon i offentlige banker (PSB).

Bankene må derfor løfte ytterligere ressurser fra markedet som en optimal kapitalinnsamlingsteknikk ue.

For å utforske Covid-pandemien hadde den sentrale pengeinstitusjonen som mål å gi en stimulans og ta vare på monetær stabilitet ved gebyrkutt, likviditetsinfusjon, regulatorisk overbærenhet ; og en tidsbestemt løsning med ytterligere bestemmelser.

“Forbedring innen banksektorens faktiske vesen henger fremover hele kartet etter tempo og form for økonomisk gjenoppretting . Temaet er å spole tilbake forskjellige avslapninger i et betimelig system, tømme nedskrivning av lån og nok kapitaltilførsel for en sunn banksektor, “erkjente dokumentet.

Alternativt, det finansielle systemet ble allerede i en avmatning, og det gjenspeiles i bankens kredittviske. Etter et interesseområde på to påfølgende år, reduserte kreditthviskingen i 2020 – 21, som gjenspeiler både risikoaversjon og lunken forespørsel om. Dette ble enda ekstra forsterket av Covid-pandemien.

Interiør de fleste banker hadde vært “kredittmotoren hvisket hele kartet de siste par årene” , ikke desto mindre reduserte låneviskingen hele kartet etter sektorer i 2020 – 19.

Utlån til industri og jordbruk fra ikke-offentlige og offentlige banker ble også redusert eller redusert.

“Låneboken til private banker ble uforholdsmessig påvirket i forhold til sine kolleger på fordelaktige bekymringer og bedre avsetningsbehov. Kredittveksten ble i et bedre tempo blant offentlige banker på hele kartet innen kvartalene mars, juni og september, 8395 etter tre påfølgende kvartaler med retardasjon, ”erkjente den.

LES OGSÅ: Et år etter PMC-krisen sier RBI at NPAs oppover skyver i bysamarbeid, tapskryss

Alternativt ble det sterk kredittkvisking i landlige områder. Den delen av landlig kreditt som generelt har svevet mellom 8 og 9 prosent, men dens hvisking overgikk likevel den for forskjellige kategorier i 2020 – 21, etter et interesseområde på fire år. Andelen offentlige banker i kreditt på landsbygda har falt til fordel for private banker, erkjente dokumentet.

Av 29) ikke-offentlige banker, edle tre tiltrukket bedre internasjonale aksjeposter hele kartet ved 2019 – 21.

Den oppadgående drivkraften til alternative finansieringskilder forårsaket kreditt til -GDP-forhold til å uttale nei alt kartet av alle monetære institusjonsgrupper i 2020 – 20. For å kompensere for dempet kredittovertakelse, investerte offentlige banker i “uskadelige likvide lovbestemte likviditetsforhold (SLR)”, mens investeringsporteføljen til private og internasjonale banker avtok som en konsekvens av overskuddsreservering i handelsbøkene.

Den kommersielle sektoren var vitne til en nedgang i kredittoppgangen med sirkulasjonen fra både pengeinstitusjoner og ikke-monetære institusjonskilder, likevel skaffet selskaper bedre ressurser i en annen nasjon.

Dokumentet pekte også ut investeringer fra Life Insurance protection Company of India (LIC) i selskapets gjeld som en sølvkant. Turen med sirkulasjonen av midler til den kommersielle sektoren har vært bedre hele kartet av 2020 – 21 til dette nivået.

På et eller annet nivå i krisen hadde banker blitt sett på som et reelt tilfluktssted, og dette resulterte i en bevegelse av innskudd.

) Det ble verdifull moderering i NBFCs monetære effektivitet, etter tosifret stabilitetsark hvisket i de utdaterte tre årene. Virkningen ble nemlig uttalt for ikke-innskudds-tar NBFC-er, men innskudds-tar NBFC-er klarte seg effektivt.

Alternativt er uerfarne skudd synlige nå innen NBFC-segmentet som lån og fremskritt er på vei tilbake.

Kjære leser,


Industry Usual har kontinuerlig anstrengt seg for å produsere oppdaterte detaljer og kommentarer til trender som vil være av interesse for deg og som har bredere politiske og økonomiske implikasjoner for nasjonen og området. Din oppmuntring og faktiske tilbakemelding på den riktige løsningen for å tøffe tilbudet vårt har gjort vår besluttsomhet og forpliktelse til denne tro sterkere. Til og med hele kartet fra disse raffinerte tidene som ble skapt av Covid – 19, fortsetter vi å være dedikert til å holde deg foreslått og oppdatert med troverdige detaljer, autoritative synspunkter og skarp kommentar til aktuelle forstyrrelser av relevans.

Vi, på motsatt side, har en forventer.

Når vi bekjemper pandemiens kommersielle påvirkning, vil vi favorisere at du blir sterkere enda ekstra, slik at vi kan fortsette å gi deg ytterligere fordelaktig stemmemateriale . Vår abonnementsmodell har sett et oppmuntrende svar fra en rekke av dere, som har abonnert på vårt online stemmemateriale. Mer abonnement på vårt online stemmemateriale kan edle avlaste oss med å opphøre målene om å tilby deg enda bedre og videre relevant stemmemateriale. Vi har i fri, grasiøs og troverdig journalistikk. Hvis du gjør sterkere ved ekstra abonnement, kan vi avlaste oss til å praktisere journalistikken vi er dedikert til.

Forbedre fordelaktig journalistikk og abonner på Industry Usual .

Digital Editor

0 comment
0

You may also like

Leave a Comment