Å gi mening om bankenes klimamål

by admin
a-gi-mening-om-bankenes-klimamal

F INANCIAL FIRMS fabrikerer svært få klimagassutslipp uten forsinkelse, snarere enn disse knyttet til å opprettholde lysene på og datamaskinene snurrer. Imidlertid endrer bildet seg dramatisk mens du legger til “finansierte utslipp”, disse er knyttet til et byrås utlån og investering. Tall fra få banker og kapitalforvaltere som sukker dem, råder at finansierte utslipp er 100 til 1, 000 ganger bedre enn operasjonelle.

Finansierte utslipp kommer nå under mer granskning fra innfødte værbevisste kjøpere og kampanjer, og långivere håper å håndtere tilhørende omdømme- og reguleringsrisiko. Uerfaren regulering, for anledninger, kan muligens muligens skade levedyktigheten til en investering. I november 50 avslørte Barclays, en britisk bank, planer for sitt gevinst-null-mål. Målet vil sannsynligvis være å slippe utslipp fra tilbud det arrangerer innenfor kapitalmarkedene like riktig som på lånene.

I september kunngjorde Morgan Stanley at de ville nå gevinst-null-finansierte utslipp innen 2050. I oktober ble de samme løftene gitt av HSBC og JPMorgan Dart, henholdsvis banker fra Storbritannia og USA. Safe-Zero Asset Proprietor Alliance, et mannskap på 30 investorer med $ 5tnR ressurser under ledelse, suger ikke lenger for lenge siden mål for sine medlemmer. Advokater håper målene sannsynligvis vil bli nådd både ved å avhende skitne ressurser eller presse forurensere for å rydde opp. Men problemstillinger kommer ikke lenger til å være så ukompliserte.

For å gjøre det åpent er det virkelig avansert å vurdere utslippene knyttet til en portefølje. Mange metodologier setter pris på dukket opp, hver med sine ulemper. One near prøver å rane en porteføljes karbonavtrykk. Akkurat her er Partnership for Carbon Accounting Financials ( PCAF ) frontløperen. Imidlertid er mangel på data en bekymring; små selskaper sukker sjelden utslipp. HSBC sier at innfødte værrelaterte data leveres av mest inspirerende 12% av utlånsporteføljen.

Av denne grunn PCAF brukere stoler på sektorgjennomsnitt for å fylle hullene . Dobbelttelling er endemisk. Sett utslippene fra en arbeidsplassblokk som har pantelån og som er sukkfri. De telles av pantelåner, ethvert byrå som finansierer byråene som ansetter på arbeidsplassen, eller muligens et byrå som finansierer byen der arbeidsplassen er plassert.

Ennå andre komplikasjon er å dele opp utslipp mellom ulike investorer. PCAF nær er å benytte misjonsinntrykk (egenkapital pluss gjeld) som en plettet. En bank som låner ut $ 12 til et byrå med et misjonsinntrykk på $ 100 m kan muligens være ansvarlig for en tidel av byråets utslipp. Imidlertid endres verdien av en eiendel over tid. Hvis et selskaps marked imponerer vil øke eller hvis det påtar seg mer gjeld, vil en långivers del av oppdraget imponere krympe. Långivernes karbonavtrykk vil falle uten bevegelse av holdet. ( PCAF sier at det jobber med en løsning.)

Et sekund nær måling av grønt er å vises for om porteføljen er tilpasset Paris-avtalen, som har som mål å oppnå varmereffekt ved reduksjon enn 2 ° C over førindustrielle faser. The 2 Degrees Investing Initiative (2 DII ), en reflektertank, ser ut til å være på ressursene og produksjonen til porteføljeselskaper for å finne ut om, avsløre, en bilprodusent bygger rikelig med elektriske biler for å møte Paris-behovene. Men mange aktivaklasser er ikke lenger inkludert.

En tredje nær tildeler porteføljer en temperaturvurdering. Dette representerer hvor stor jorden ville varme opp av

, hvis karbondybden i arenaøkonomien var den samme som en gitt portefølje. Forskere gjenspeiler at jorden ikke lenger er på villspor i 3 til 4 ° C oppvarming over førindustrielle faser. Finansielle selskaper som setter pris på å fullføre porteføljen, snublet over samme konsekvens.

Rangeringen er avhengig av den nærmeste rufsete, til tross for det ubestridelige faktum at. Et blikk ledet av Julie Raynaud fra McGill College i Canada sjekket ut 12 forskjellige programmer. Noen av disse inkluderte utslippene fra et byrås leverandørkjede i beregningene, noen ganger, men andre gjorde ikke lenger. Likevel ble enhver annen uenighet om om selskapene ble antatt å nå sine gevinst-null-mål. De fleste av disse variasjonene førte til forskjellige resultater. Da den samme indeksen over selskaper med lite karbon ble analysert av 20 -programmene, produserte de rangeringer fra 1,5 ° C til 4 ° C – en enorm uenighet i innfødte væruttrykk.

Et håp er at regulatorer vil drive mer strenghet. De er usikre på at innfødt vær erstatter en systematisk trussel mot finanssektoren og forstyrrer mer data om finansierte utslipp. Beregning av karbon i en portefølje er tildeling av naturlige værstressvurderinger, som raskt vil bli utført i Storbritannia, Frankrike og Australia. I november 27 nevnte den europeiske sentrale finansinstitusjonen at dette kunne gjelde badedrakt. Et press i retning av mer offentliggjøring av vær-trussel om mulig trussel kan muligens muligens endelig kreve at finansierte utslippsdata også avsløres.

Selv da vil bankens innfødte værpåvirkning også bli avslørt. å treffe målene vil sannsynligvis være uklart. Et blikk av 2 DII snublet over at sveitsiske finansinstitusters beholdning av kullblomster, målt ved å produsere potensial, falt med 20% mellom og 2020. Likevel snublet kullselskapene med finansiering andre steder. Av 2020 hadde den godt likt kullet av selskaper innen 2017 potensialet av 50%. Banker med ikke-karbonlånebøker vil lokke kjøpere, men muligens vil de mest sannsynlig ikke lenger være på planeten.

For mer beskyttelse av naturlig vær erstattes, registrer deg for The Climate Grief, vårt ukentlige e-nyhetsbrev, eller ta kontakt med vårt opprinnelige værutskiftningsnav

Denne teksten dukket opp i finans- og økonomitildelingen av trykkmodellen under overskriften “Counting the carbs”

You may also like

Leave a Comment