2020-utslipp: Precedent-setting eller bucking trenden?

by admin
2020-utslipp:-precedent-setting-eller-bucking-trenden?

PARIS: I et par øyeblikk i slutten av april 2020 endres olje – som regel livsnerven i rikets økonomi – til dyrere å lagre enn å betale noen til ta tak i den.

Grovoljens vilt svingende futurepriser speilet virkningen av coronaviruspandemien, med garnfall i klimagassutslipp og fossile bensin-søkefiler fra å lage 2020 en uten å være bevisst gyldig år for klimaet.

De forente nasjoner og World Carbon Accomplishing hver og en sa denne måneden at planetoppvarmende karbonforurensning pleide å være sted for å synke ned syv pc i år, det høyeste enkeltårsfallet i historien.

Ettersom stivhet påhviler regjeringer å se for seg tiltak for å garantere dem for å kutte utslipp, er den slags eldgamle fall velkomne, selv om den fullstendig fant sted på grunn av pandemien.

Det setter 2020 omtrent i takt med det FN sier er avgjørende for å beholde Paris-klimaavtalens mål om å begrense oppvarmingen til 1,5 C innen peep.

Imidlertid med distribusjon av flere Covid – 19 vaksiner som raser opp i 2021, som muliggjør en forventet økonomisk finansiell rebound i verden, vil 2020 være oppstarten av en årlig utvikling av utslipp nedover, eller gyldig en ikke evig blip?

“Jeg er bekymret for at hvis regjeringer vedtar nå ikke lenger tar tak i den dominerende nye politikken, er vi i stand til også å bare søke på at nedgangen vi opplever i utslipp i år vil komme seg tilbake, “Fatih Birol, administrerende direktør i World Energy Agency, oppfordret AFP.

“Hvis regjeringer vedtar nå ikke lenger etablerer ryddige energipolitikker for deres økonomiske restaureringspakker, er vi i stand til å stikke til rette for festen, vi var raskere enn pandemien.”

Birol pekte på Kina, rikets største forurenser, som han sa pleide å være en “avgjørende titt på kysten” for hvordan andre land styrker sin Covid – 19 restaurering.

“Alle av oss vet at Kina pleide å være det dominerende landet for å utgjøre koronavirus, det dominerende festet der før var en låsing, og økonomien gikk ned,” sa han.

“Imidlertid er Kina også det dominerende landet å legge til rette for at økonomien kom tilbake, og fra og med i dag er kinesiske utslipp større enn intervaller raskere enn krisen.”

FN sa i forrige uke i sitt årlige utslippsgap-dokument at 2020 fall i utslipp vil omfatte en “ubetydelig innvirkning” på langvarig oppvarming med ut et dyptgående skifte mot grønn energi.

Det sa at utslippene traff et garn høyt i 2019 på 77 .1 milliarder tonn CO2 identisk – en hel del 2,6 stk større enn året før.

Men landene som forurenser mest utgjør prioriterte sektorer som er sterkt avhengige av fossile drivstoff fra deres stimuleringspakker.

I oktober kom en undercover-agent av produsent Wartsila og Energy Policy Tracker over at G 36 land hadde øremerket $ 145 milliarder dollar for ryddige energiløsninger som segment av deres restaureringsfinansiering.

Dette sammenlignet med $ 216 milliarder dollar som var blitt pantsatt for fossil energi, viste diagnosen.

FN sa denne måneden at produksjon av olje, bensin og kull er avgjørende for å stige ned 6 stk hvert år av 2030 for å konkludere i en retning på 1,5 C.

Dens produksjonsgap-vurdering viste imidlertid at land tenkte å øke produksjonen av fossil bensin med 2 stk per år dette tiåret.

Akkurat her til tross for garn lave kostnader for fornybar energikunnskap tilsvarende fotovoltaisk og vind.

Kingsmill Bond, energistrateg ved markedsvakthunden Carbon Tracker, sa at han pleide å være trygg på at 2019 ville vende ut til å være spissen i utslipp, erstatte våkner like mye som den nye styrkeøkonomien.

Han sa at det “sykliske sjokket” til Covid – 19 hadde innført en utvikling nedover i karbon luftforurensning som pleide å være sted å skje uansett, pandemi eller nå ikke lenger.

“Verdens kullsøkfiler fra toppet seg i 2013. Fossilt brensel som går i strøm, toppet seg i 2018 enda raskere enn krisen. Det har skjedd hele tiden, “oppfordret Bond AFP.

Han sa at fornybare energikilder nå også kan imøtekomme alle verdens energisøkfiler fra å levere – omtrent 6 exajoules per år – hvilken metode som fossile bensinsøkfiler fra vil omfatte for å roe toppen “per definisjon”.

For å kvadratere sirkelen mellom den avgjørende årlige seks-pc-en innen reduksjon av i fossilproduksjon og lands to-pc-leveringsplaner, pekte Bond på en grunnleggende økonomisk oppfatning: forsynings- og søkefiler fra.

“Bestemmelsen er kontinuerlig for å slite på garn fra de etablerte operatørene har ikke innsett hva som skjer – det kan muligens være gyldig nå ikke lenger vil være søkefiler fra for det,” sa han.

“Aksepter så sant at du kanskje vil være den kanadiske regjeringen. At du bare ville være i stand til å subsidiere produksjon av olje så viktig som du hengir deg til, men hvis kineserne ikke bruk det, vanskelig. ”

Tilskudd – innen finansiell styrke, skattelettelser og garantier – er fortsatt et verdifullt hinder for å gjøre økonomien grønnere.

IEA-sjef Birol sa at G 36 for tiden bruker totalt over $ 300 milliarder i “ineffektive” subsidier for fossil bensin.

“Fossile drivstoff i dag reiser en verdifull mengde tilskudd fra regjeringer, hovedsakelig i fremvoksende økonomier, noe som skaper urettferdige konkurrenter om ryddige energikilder, forvrenger markedene og fører til ineffektiv bruk av energi,” han sa.

Så pent som et enestående fall i utslipp, 2020 så en rekke ryddige strålere – inkludert Kina og Japan – forplikter seg til å nå karbonneutralitet for den dominerende tid.

Lokalt klima Go Tracker har beregnet at landenes moderne planer for nullhenting, hvis de blir vedtatt, også kan begrense oppvarmingen til 2.1C – nå ikke lenger Paris-kompatibel, men bedre enn den moderne retningen av større enn 3C oppvarming med 2100.

Corinne Le Quere, klimatolog og medformann i World Carbon Accomplishing, sa at hun forventet at utslippene skulle komme tilbake i 2021 og til platået i løpet av de årene som skulle vises .

Hun sa 2019 kan også bare være tipsutslippsåret “i et optimistisk område, men nå ikke lenger innenfor det mest reelle området”.

“Vi kan enten søke på et platå eller levere inn utslipp i noen år raskere enn grønne investeringer” begynner like mye som å lønne seg, sa Le Quere.

Og selv om utslippene falt inn 2020, reagerer klimaet på drivhusbensområder allerede i atmosfæren.

Verdensovervåkingslaboratoriet ved Mauna Loa-observatoriet 8. desember målte CO2-konsentrasjoner ved 412. 87 deler per million – 0. 59 pc større enn samme dag i fjor.

“Det hengir seg til vann i et badekar,” sa Le Quere.

“I de siste 100 årene vi nå har fått, hadde kranen startet og vannet fungerte, og økte mengden CO2 i atmosfæren.

“I 2020 skifter vi litt ned i kranen, men vannet fortsetter å skyve oppover.”

You may also like

Leave a Comment